UPDATE Paul Botez, cel mai cunoscut medic ortoped din Moldova, a fost reţinut pentru luare de mită. Procurorii i-au găsit în birou peste 60.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut medic chirurg ortoped din zona Moldoei, Paul Botez, şeful secţiei de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Iaşi, a fost reţinut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, după ce ieri după-amiază a fost prins în flagrant în timp de lua mită.

UPDATE 22.30. Judecătorii Tribunalului au decis să-l elibereze pe Paul Botez. Acesta a primit interdicţia de a nu părăsi ţara.

UPDATE, 19.00 Doctorul Paul Botez a ajuns în cătuşe, la Tribunalul Iaşi. Judecătorii urmează să decidă dacă acesta va fi sau nu arestat preventiv pentru 29 de zile.

Paul Botez este un reputat medic ortoped, în acelaşi timp şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, având la activ numeroase operaţii în premieră mondială.

Paul Botez a fost reţinut aseară în jurul orei 22.00, iar astăzi urmează să fie propus pentru arestare preventivă. Medicul ortoped este acuzat de luare de mită, după ce a condiţionat actul medical pentru un bărbat în vârstă de la care a pretins suma de 5.000 de lei. Bărbatul a făcut denunţul pe data de 9 iulie, iar flagrantul a fost organizat ieri după-amiază, 10 iulie, medicul fiind înregisrat video şi audio. Denunţătorul s-a prezentat la Parchet marţi seara, unde bancnotele au fost inscripţionate cu "mită".

În urma percheziţiilor, în mai multe locuri din biroul medicului au fost găsite sumele de: 65.000 de lei, 44.000 de euro şi 2.500 de dolari. Pentru aceste sume există suspiciunea că ar proveni din luare de mită. “Toţi aceşti bani erau puşi în plicuri şi se aflau în diverse locuri din cabinetul medicului. Suma a fost indisponibilizată şi se fac verificări pentru a stabili provenienţa banilor”, a spus Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi,  precizând că medicul nu a dorit să dea nici o declaraţie procurorilor.

Potrivit unor surse, în cursul zilei de astăzi, 11 iulie, urmează să fie percheziţionată şi locuinţa medicului.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a precizat, pentru ziaruldeiasi.ro că, prin lege, medicilor le este interzis să pretindă bani sau alte bunuri de la pacienţi. Dar, a continuat el, „în lege există un punct în care se precizează că dacă un pacient vrea să răsplătească un medic îi poate oferi cadouri, dar numai după operaţie“. În cazul în care se va dovedi ca medicul Paul Botez a luat mită şi există o decizie judecătorească definitiva sub acest aspect, i se poate retrage dreptul de liberă practică.

Vom reveni cu amănunte!

Mai puteţi citi:

Aşteaptă jumătate de an ca să fie operaţi la genunchi în Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite