„Ceaţa” pietrei cubice din centrul Iaşiului s-a risipit. Pietonalul de pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi traversat de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii montează piatră cubică pe strada Ion C. Brătianu, care leagă bulevardul Ştefan cel Mare de strada Cuza, şi care va fi redeschisă traficului auto FOTO: ziaruldeiasi.ro
Muncitorii montează piatră cubică pe strada Ion C. Brătianu, care leagă bulevardul Ştefan cel Mare de strada Cuza, şi care va fi redeschisă traficului auto FOTO: ziaruldeiasi.ro

După luni întregi de declaraţii contradictorii, şefii Primăriei Iaşi au anunţat că, până pe 15 septembrie, pe bulevardul Ştefan cel Mare vor trece din nou maşini.

Oficialii municipalităţii au anunţat că şoferii vor putea intra din nou cu maşinile în centrul Iaşiului, pe strada pavată cu piatră cubică despre care, iniţial, au declarat cu fermitate că va fi folosită strict ca zonă pietonală.

Automobilele vor circula, în sens dublu, pe segmentul Piaţa Unirii - bulevardul Ştefan cel Mare - strada Ion C. Brătianu - strada Cuza Vodă. Practic, pe acelaşi tronson deschis circulaţiei auto duminica înainte de începerea şantierului pentru montare pietrei cubice.

La începutul proiectului pentru transformarea centrului Iaşiului în pietonal, care a inclus şi sacrificarea a peste 70 de tei pe pe bulevardul Ştefan cel Mare, oficialii municipalităţii n-au avut o idee clară privind destinaţia finală. De-a lungul timpului, au avut declaraţii contradictorii şi chiar tăioase la întrebările legate de utilitatea pietonului.

În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Primărie au început să amenajeze treceri de pietoni din granit şi marmură, declarând că vor fi mai multe zebre pe sectorul Banca Reiffeisen - Piaţa Unirii, fără însă a preciza dacă amenajarea are ca scop transformarea pietonalului în stradă.

Alte cinci străzi din zona Primăriei Iaşi ar urma să fie deschise circulaţiei auto, după finalizarea şantierelor, până joi, 5 septembrie, au mai anunţat şefii municipalităţii. Este vorba despre Dancu, Matei Millo, Armeană, Vovidenie şi Agatha Bârsescu, pe porţiunea din faţa Teatrului Naţional şi până în parcarea din spatele Primăriei.

Ar mai urma să fie redeschisă în cursul lunii septembrie şi o porţiune din strada Bărboi, între Hala Centrală şi intersecţia de la cinci drumuri.

În acelaşi timp, oficialii Primăriei susţin că, până la începerea noului an şcolar, pe 15 septembrie, tramvaiele vor circula din nou în zona Fundaţie, iar traficul auto va fi redeschis pe toate benzile de suprafaţă din preajma pasajului subteran, inclusiv dinspre Păcurari spre Gavriil Muzicescu şi Păcurari - Independenţei.

Pasajul subteran ar urma să fie funcţional până la finalul acestui an.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Ordinul Arhitecţilor intervine oficial în haosul urbanistic din centrul Iaşiului: „Nota 2 pentru pietonalul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare“

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard VIDEO

Zeci de tineri ieşeni ies la picnic pe piatră cubică. Adunarea are loc pe pietonalul din centrul oraşului contestat de arhitecţi

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite