Ce subiecte se dădeau la Bacalaureat în urmă cu câteva decenii. Problemele de matematică ar putea părea acum imposibil de rezolvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat, cunoscut şi sub numele de „examenul maturităţii”, a fost introdus în România în anul 1925. Una dintre probele care le-a dat mari bătăi de cap elevilor încă de la început a fost cea de Matematică. „Adevărul” vă prezintă ce subiecte au primit la matematică absolvenţii de liceu de-a lungul anilor.

Profesorul de matematică Sorin Borodi a adunat, pe site-ul său personal, majoritatea subiectelor de la această probă a examenului de Bacalaureat, considerată de elevi a fi una dintre cele mai grele.

Printre subiectele publicate de Borodi se numără şi cel de la primul examen de bacalaureat din România, cel din 1925, atunci când, spre deosebire de acum, numărul de subiecte pe care un absolvent îl avea de rezolvat era mult mai mic, însă dificultatea era mai mare.

Vă prezentăm, mai jos, subiectele la Matematică pe care le-au avut de rezolvat, începând cu 1925, absolvenţii de liceu din România.

Subiectul la profil real, 1925


 

image

Subiecte Bacalaureat Matematică 1945



Subiecte Bacalaureat 1965

image
image

Bacalaureat 1975 şi 1985

image


Bacalaureat 1995

image


Bacalaureat 2016

image


 

Subiecte Matematica 2016 by Ionut Benea on Scribd

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite