Ce plănuieşte PSD la Iaşi pe 9 mai: 40.000 de oameni şi un miting gigantic în locul de unde Liviu Dragnea a fost evacuat recent cu microbuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii PSD au cerut Primăriei Iaşi autorizarea unui miting pentru 9 mai, data la care, spun liderii locali ai partidului, ar urma „să sărbătorească Ziua Europei”. Surse din partid spun că la adunarea publică ar putea participa şi Liviu Dragnea, care acum câteva zile a fost huiduit vehement la Iaşi.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi au confirmat pentru „Adevărul” că PSD Iaşi a depus o cerere prin care cere autorizarea unui miting, în data de 9 Mai. Solicitarea partidului urmează a fi analizată de către reprezentanţii municipalităţii zilele următoare, vineri, 3 mai, sau luni, 6 mai, urmând ca o comisie să aprobe sau nu adunarea publică.

Cererea PSD Iaşi vine în contextul în care şi alte organizaţii politice sau civice din oraş au cerut aprobarea unor mitinguri în perioada respectivă. PSD îşi doreşte ca mitingul să aibă loc în Piaţa Unirii din oraş, sperând să adune 40.000 de de simpatizanţi, potrivit unor surse din partid.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat pentru „Adevărul” că mitingul de la Iaşi are ca scop „sărbătorirea Zilei Europei”. „Invităm pe toată lumea alături de noi. Şi primarul, şi pe #rezist. Au fost invitaţi mai mulţi lideri ai partidului, dar şi europarlamentari”, ne-a spus Maricel Popa. Întrebat dacă la miting a fost invitat şi Liviu Dragnea, Popa a confirmat, refuzând însă să precizeze dacă liderul PSD a dat sau nu curs invitaţiei.

Liviu Dragnea a plecat şifonat de la ultima vizită de la Iaşi. Pe 20 aprilie, alături de alţi lideri ai partidului sau ai Guvernului, Dragnea a venit în capitala Moldovei pentru a participa la alegerile interne din filiala PSD Iaşi. Mii de ieşeni au înconjurat clădirea unde a avut loc evenimentul, scandând împotriva PSD şi a liderului partidului. La final, Dragnea a fost nevoit să plece de la eveniment cu un microbuz.

Tot pe 9 mai, la Sibiu, ar urma să aibă loc Summitul informal al şefilor de stat sau de guverne din Uniunea Europeană. 

Citiţi şi:

VIDEO Dragnea, huiduit în fieful PSD din nordul Moldovei. I-a evitat pe protestatari intrând pe uşa din spate. Dăncilă, umilită de propriul parti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite