Ce a păţit un proprietar care a pus un sudor să monteze contorul de gaz. Clădirea a fost mistuită de flăcări

Ce a păţit un proprietar care a pus un sudor să monteze contorul de gaz. Clădirea a fost mistuită de flăcări

Imobilul a fost cuprins de flăcări în urma intervenţiei neutorizate la reţeaua de gaz FOTO Ziarul de Iaşi

Un bărbat din Iaşi care a ridicat un imobil cu mai multe apartamente a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victor Hîrzopariu a fost găsit vinovat de distrugere din culpă, la fel ca şi Gheorghe Hoamia, de profesie sudor, care a primit 6 luni de închisoare. Procesul celor doi nu s-a încheiat, sentinţele fiind atacate. 

Hîrzopariu este acuzat că, în calitate de dezvoltator al unei vile cu mai multe apartamente, l-a tocmit, în 2015, pe Hoamia să monteze un contor de gaz.

Cel din urmă nu era însă specializat pentru astfel de lucrări, ceea ce Hîrzopariu ştia. În timp ce monta contorul, imobilul a fost cuprins de flăcări.

Gheorghe Hoamia le-a precizat judecătorilor că a avut o înţelegere verbală pentru a „monta” contorul şi a recunoscut că, anterior, a mai sudat o ţeavă de gaz şi o poartă pentru Hîrzopariu, însă niciodată nu realizase lucrări de acest felpresteze muncă în folosul comunităţii.

„Inculpatul Hîrzopariu Victor, în calitate de administrator al imobilului, avea obligaţia de a se asigura că lucrările pot fi efectuate în condiţii de siguranţă, cunoscând că inculpatul Hoamia Gheorghe, pe lângă faptul că nu era autorizat să execute asemenea lucrări, urma să le efectueze folosind un aparat de sudură cu autogen, şi cunoscând, de asemenea, că mansarda imobilului era construită din materiale uşor inflamabile, acesta acceptând şi conştientizând riscul la care a fost expus imobilul”, se mai arată în motivare.

Trei apartamente au fost distruse, pagubele fiind calculate la aproape 140.000 de euro. La proces, Hîrzopariu nu s-a prezentat, însă a trimis un do­cument în care a precizat că este de acord să 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: