Ce păţeşti când nu ai grijă de câinele tău. Românului obligat să plătească daune după ce patrupedul său a muşcat 20 de oi şi 6 capre

Ce păţeşti când nu ai grijă de câinele tău. Românului obligat să plătească daune după ce patrupedul său a muşcat 20 de oi şi 6 capre

Câinele nesupravegheat a rănit mai multe ovine FOTO Arhivă

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost obligat de Judecătorie să achite daune materiale de 3.500 de lei unui consătean. Câinele celui dintâi a rănit grav mai multe ovine de-ale vecinului, unele dintre acestea murind din cauza rănilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Originar din localitatea Grozeşti,  L.C. a apelat la judecători din Iaşi în urma unui incident ce a avut loc în noaptea de 20 spre 21 martie 2019.Atunci, un câine ciobănesc al unui vecin a rupt lanţul în care era legat şi a năpustit într-un ţarc în care se aflau mai multe oi şi capre. Proprietarul a reuşit să prindă câinele şi, ulterior, a sunat la Poliţie.

„Organele de poliţie s-au prezentat la faţa locului, unde au constatat că un număr de 20 de oi şi 6 capre prezentau leziuni vizibile de muşcătură în partea dorsală a corpului, în zona cozii şi a pulpelor picioarelor din spate, iar alte oi prezentau leziuni şi în zona gâtului“, se arată în motivarea instanţei.

A doua zi, un medic veterinar a venit la casa proprietarului animalelor şi a constatat că 8 dintre acestea erau grav rănite. Cinci dintre acestea au murit zilele următoare.

„Calitatea de persoană responsabilă pentru prejudiciul cauzat de animal revine, în primul rând, proprietarului, iar, în subsidiar, celui care se serveşte de el. În toate situaţiile, răspunderea civilă poate fi angajată numai în sarcina paznicului juridic al animalului, deoarece simpla pază materială nu este de natură a antrena răspunderea acestuia“, au stabilit judecătorii, care l-au găsit vinovat pe proprietarul câinelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: