Ce sunt mandalele şi de ce sunt considerate „un soft pentru vindecare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihoterapeutul ieşean Iulia Cruţ a explicat pentru „Adevărul“ ce sunt formele geometrice denumite mandale şi cum pot acestea să ofere un răspuns unor întrebări interioare.

Autoarea cărţii „Mandale vindecătoare“, psihoterapeutul Iulia Cruţ, a vorbit despre semnificaţia şi rolul mandalelor. Specialistul ieşean susţine că „mandala ne permite accesul la esenţa fiinţei noastre şi reprezintă o imagine circulară desenată, colorată, pictată, ţesută, sculptată, dansată. În budismul tibetan, mandala sprijină concentrarea şi meditaţia, este utilizată şi în alchimie, şamanism, o întâlnim în pictura bisericilor, a templelor“.

Psihoterapeutul este de părere că prin desenarea, colorarea sau meditaţia în faţa unei mandale „pot fi conştientizate şi dizolvate diferite blocaje ale corpurilor noastre energetice, conducând la restabilirea potenţialului nostru de vindecare şi la restabilirea armoniei interioare. E ca şi cum aş merge cu maşina pe ceaţă şi nu văd înainte, iar atunci când desenez, conectarea la mine mă ajută să ridic această ceaţă“.

Iulia Cruţ consideră că prin accesul la o mandală „te conectezi la resurse din tine“. 
„Mandala este o formă geometrică ce respectă o simetrie, iar corpul uman este şi el la fel. Creierul nostru percepe mai uşor forme şi culori decât cuvinte, cuvintele le învăţăm după ce mâzgălim cu creioane colorate o vreme“, explică psihoterapeutul.

Legat de modul de realizare mandalei, Iulia Cruţ susţine că „există multe tehnici de a realiza o mandală, pornind de la spaţiul sacru al unei divinităţi şi până la structura de formă desenată liber de o persoană, cu sau fără puncte de sprijin ajutătoare, aşa cum propune Carl Gustav Jung“.

Citeşte şi:

Cât de eficient este, cu adevărat, uleiul de ricin. Lucruri neştiute despre celebrul „inamic“ al ridurilor şi al căderii părului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite