Ce mai fură aleşii noştri. Un senator este acuzat că s-a premiat pe sine în perioada în care era primar al unei comune sărace

Ce mai fură aleşii noştri. Un senator este acuzat că s-a premiat pe sine în perioada în care era primar al unei comune sărace

Senatorul Sorin Lazăr a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Lazăr, senator în Parlamentul României, pe care îl acuză de mai multe fapte de abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii îl acuză pe senatorul din Iaşi că ar fi comis faptele în perioada în care era primar al comunei Strunga. Astfel, între 2008 şi 2009, Lazăr ar fi aprobat plata unor sume de bani fără a respecta cadrul legal. O sumă de 10.160 de lei ar fi fost plătite către membrii unei comisii de evaluare a ofertelor din cadrul unei licitaţii.

“Aceste plăţi au fost nejustificate şi nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevăzută în fişa postului această activitate ca şi atribuţie de serviciu, fie nu puteau beneficia de altă formă de retribuire, în afara indemnizaţiei prevăzute de lege pentru aceasta funcţie”, au precizat procurorii.

De asemenea, alţi 16.000 de lei ar fi fost achitaţi de fostul primar către trei persoane ziliere. Procurorii au concluzionat însă că nu există acte care să ateste că respectivele persoane ar fi prestat vreo muncă pentru a fi remuneraţi.

În fine, anchetatorii au mai precizat că Sorin Lazăr s-ar fi premiat pe sine şi pe viceprimar cu suma totală de aproape 5.000 de lei, banii fiind primiţi după ce ieşeanul a devenit senator. “În acest mod, primarul şi viceprimarul comunei şi-au însuţit pur si simplu aceste sume de bani din bugetul local, deşi conform prevederilor legale indemnizaţia lunară era singura formă de remunerare a primarului şi a viceprimarului pentru activitatea corespunzătoare funcţiei”, au încheiat procurorii.  

Toate aceste sume de bani au fost avizate de Petruşcă Constantin, în calitate de contabil şi persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv  în cadrul Primăriei Comunei Strunga, fără existenţa unui angajament legal şi cu încălcarea prevederilor legale. Petruşcă a fost şi el trimis în judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: