Cazul tragi-comic al beţivului care sună la 112 o dată la trei zile: „Alo, Salvarea?! Sunt Coniac, am băut şi vreau la spital”

Cazul tragi-comic al beţivului care sună la 112 o dată la trei zile: „Alo, Salvarea?! Sunt Coniac, am băut şi vreau la spital”

Florin Coniac sună la 112 o dată la trei zile FOTO newspascani.com

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Iaşi arată că sunt solicitaţi şi de bolnavi închipuiţi, care vor să se plimbe în prezenţa unui echipaj specializat în servicii medicale de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat s-a obişnuit să cheme ambulanţa o dată la trei zile, să ajungă la oraş. Florin Coniac, un tânăr în vârstă de 30 de ani din localitatea ieşeană Cozmeşti, foloseşte ambulanţa pe post de taxi.

Potrivit newspascani.com, bărbatul apelează numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori bea alcool şi vrea să ajungă la spital. Sursa citată mai notează că, de fapt, Coniac nu are probleme medicale, dar şi-a făcut un obicei din a solicita ajutorul medicilor pentru a se distra.

Ultima dată, bărbatul a sunat la 112 în cursul după-amiezii de luni, 9 septembrie. Conform procedurii, la locul solicitării a intervenit un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi, substaţia Paşcani. 

Echipajul l-a găsit pe Florin Coniac beat şi „foarte vesel”. Clientul urgentiştilor a fost transportat în Compartimentul de Primire Urgenţe de la Spitalul Municipal Paşcani.

„Avem un pacient, client vechi , pe care îl aducem aproape zilnic, cel mult la 3 zile. Prezintă etilism acut şi spune că vrea să ajungă la spital. Noi îl transportăm în Compartimentul de Primiri Urgenţe, acolo unde el refuză orice tratament şi pleacă. Din păcate nu este singurul caz de acest gen”, a precizat dr. Petronela Luca, medic în cadrul SAJ Iaşi, pentru newspascani.com.

Potrivit presei locale din Paşcani, bucuros că a fost plimbat de la Cozmeşti la Paşcani (12 km), după ce a coborât din ambulanţă, bărbatul început să asculte manele pe telefon şi să le ceară membrilor echipajului doi lei, pentru o bere.

SAJ Iaşi a înregistrat în ultima lună 9.983 de solicitări din care 6.739 de urgenţe majore, cod roşu şi cod galben, 2.722 urgenţe cod verde şi 522 de solicitări pentru transport asistat.

 

Citeşte şi:

Sindicaliştii de la Ambulanţă pichetează astăzi sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii

citeste totul despre: