Cazul olimpicului internaţional mort la o petrecere. Poliţiştii au deschis dosar de moarte suspectă. Coleg de la Cambridge: „Mi se rupe inima să îţi spun la revedere”

Cazul olimpicului internaţional mort la o petrecere. Poliţiştii au deschis dosar de moarte suspectă. Coleg de la Cambridge: „Mi se rupe inima să îţi spun la revedere”

Moartea olimpicului David Călin este învăluită în mister

Un student român la Cambridge, multiplu medaliat la olimpiade internaţionale, a murit la finele săptămânii trecute în condiţii misterioase. Autorităţile ieşene au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul David Cristian Călin (21 de ani), student în anul al II-lea la Universitatea Cambridge, la finele săptămânii trecute, la capătul unei petreceri organizate la Iaşi. Tânărul sărbătorise venirea în ţară, alături de mai mulţi prieteni, în cadrul unei petreceri de o prietenă, în vârstă tot de 21 de ani. Joi dimineaţă, în jurul orei 04.30, tânăra a sunat la 112 pentru a anunţa că lui David i s-a făcut rău. La faţa locului a intervenit un echipaj de ambulanţă cu asistent medical. Ulterior, a intervenit şi o autosanitară cu medic. Studentul a fost găsit în stop cardio-respirator. A fost resuscitat mai bine de o oră şi apoi s-a declarat decesul, după cum au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Posibilele cauze ale decesului

Cadavrul tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, în paralel fiind anunţate şi organele de Poliţie. Surse din cadrul IML susţin că printre probele biologice prelevate de legişti s-au numărat şi cele care ar putea indica posibilul consum de substanţe interzise. Oficial, Diana Bulgaru, directorul IML a precizat corespondentului „Adevărul” că motivul decesului a fost un stop cardio-respirator, refuzând să detalieze cauzele acestuia.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, urmând a fi verificate toate pistele care ar fi putut duce la decesul olimpicului ieşean. O prietenă a lui David, care a preferat să rămână anonimă, a negat că tânărul de 21 de ani ar fi consumat vreodată droguri, negând informaţia conform căreia aceasta ar putea fi cauza decesului. „David nu a consumat niciodată droguri. Nu cred că ar fi făcut aşa ceva nici la presiunea grupului”, a spus o prietenă a băiatului. David Cristian Călin a obţinut, în anul 2010, medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, organizată în Nigeria. În următorul an, David s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului şi a adus aurul acasă.

În 2012, David Cristian Călin s-a remarcat din nou şi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, secţiunea chimie. La ediţia din 2013 a olimpiadei pluridisciplinare, care reuneşte cei mai buni elevi la ştiinţe din întreaga lume, tânărul din Iaşi a obţinut medalia de aur. Pentru realizările sale profesionale, în 2012, David Cristian Călin a fost declarat de autorităţile ieşene „Elevul Anului”.

„A fost o veste îngrozitoare, nedreaptă, incredibilă. David Cristian Călin era unul dintre elevii de excepţie ai Colegiului Costache Negruzii şi ai învăţământului ieşean. Era o minte sclipitoare, un tânăr pasionat de chimie care a fost declarat în 2012 şi elevul anului, era un corolar de activităţi!”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Un coleg de la Cambridge a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant în care îşi manifestă regretul faţă de trecerea în nefiinţă a studentului român. 

„Mi-ai făcut primul an şi jumătate de la Cambridge atât de distractiv şi mi se rupe inima că trebuie să spun «la revedere». Toţi cei care te-au cunoscut ştiu ce persoană minunată eşti. (...) Gândurile meme se îndreapăt către familie şi prieteni, care vor suferi incredibil în această perioadă neagră. Odihneşte-te în pace, chimistul meu nebun”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: