Cazul înfiorător al femeii măcelărite de 20 de maidanezi: „Au tras de ea ca de o cârpă pe care o rupi şi o faci ferfeniţă“

Cazul înfiorător al femeii măcelărite de 20 de maidanezi: „Au tras de ea ca de o cârpă pe care o rupi şi o faci ferfeniţă“

Femeia se află internată în stare stabilă FOTO Iulia Ciuhu

Femeia atacată de o haită de câini a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Pacienta urmează schema terapeutică antirabică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câinii maidanezi au nenorocit o femeie de 51 de ani din Iaşi. Duminică dimineaţa, 4 decembrie, Elena Tudosă a fost muşcată de o haită de 15-20 de câini care s-a aciuat în zona lacului Ciric III de la marginea oraşului Iaşi, cunoscut şi denumirea de lacul Veneţia. Este zona cea mai populară de agrement din Capitala Moldovei.

Victima a scăpat după ce o bătrână a auzit ţipete şi a ieşit s-o salveze. Femeia muşcată a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu zeci de muşcături pe tot corpul.

„Au sărit pe mine, m-au doborât şi au tras mai ales de picioare. Un câine mai mic a sărit şi la cap, dar am prins şapca şi l-am aruncat cu tot cu ea. Erau vreo 15-20 de câini. Am crezut că mor acolo. Noroc de bătrâna care a auzit cum ţipam. Trebuie făcut neapărat ceva pentru că prin zonă mulţi tineri aleargă, unii copii se joacă pe acolo, plus că suntem câţiva oameni care mergem după apă“, a spus victima.  

Medicul urgentist care i-a acordat primul ajutor a relatat că pacienta prezenta răni de la gât în jos, doar faţa şi capul victimei nefiind afectate de muşcături. „Victima avea cel puţin 40 de muşcături, situate pe membrele inferioare, membrele superioare, torace, şold. Pacienta era îmbrăcată cu haine groase, dar chiar şi aşa toată îmbrăcămintea era zdrenţuită. Nu mai avea şosete şi era muşcată chiar şi în talpă. Era o imagine de coşmar“, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

Elena Tudosă a fost internată în primă fază în clinica III de chirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În cursul zilei de azi, 6 decembrie, victima a fost transferată cu febră la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde urmează schema terapeutică antirabică.

 

„Trebuie să se facă ceva pentru că altfel mor oameni nevinonaţi. Câinii maidanezi au prins-o din spate şi au pus-o la pământ. Au muşcat-o de peste tot, de spate, de picioare, de mâini, de abdomen. Au tras de ea ca de o cârpă pe care rupi şi o faci ferfeniţă. Soţia mea a scăpat cu viaţă printr-o minune. Dacă haita de câini sărea şi la faţă, acum îi făceam înmormântarea“, a spus Gheorghe Butnariu, soţul victimei.

 

În urma incidentului, Gheorghe Butnariu a depus plângeri la poliţie şi municipalitate. După sesizare, IPJ Iaşi a început o anchetă. „În cauză este întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Reprezentanţii Societăţii Salubris - societatea responsabilă de serviciul de ecarisaj - care nu a rezolvat încă problema câinilor maidanezi din Iaşi nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere. În cursul după-amiezii, societatea a transmis un comunicat de presă în care îşi exprimă regretul cu privire la „incidentul nefericit”. „De la data producerii incidentului şi până în prezent, echipele de prinzători câini ale Salubris S.A. au avut mai multe intervenţii în zona lacului Veneţia şi au capturat 16 câini fără stăpân. Locaţia este în continuare în atenţia noastră şi este monitorizată de angajaţii noştri. Salubris S.A. a intervenit în zona Tătăraşi - Ciric - Veneţia şi anterior incidentului, desfăşurând numeroase acţiuni de prindere a câinilor fără stăpân şi capturând numai în cursul anului 2016 un număr de 678 exemplare canine din aceasta zonă”, se arată în comunicatul transmis.

Potrivit viceprimarului Radu Botez, în urmă cu ceva timp, municipalitatea a primit o sesizare despre câinii maidanezi din zona lacului Veneţia. „Atunci am avut o discuţie cu cei de la Salubris şi mi-au spus că au în vedere situaţia, dar că echipele lor se aflau în oraş, iar zona respectivă ar fi cumva în afara acestuia. În orice caz, indiferent că ţine de oraş sau de judeţ, mâine (n.r. azi, 6 decembrie) va merge o echipă acolo să vadă ce este de făcut. Sigur că, în continuare, câinii maidanezi se strâng din oraş. Există un protocol clar prin care câinii sunt vaccinaţi, luaţi în evidenţă, li se pune acel «cip»“, a arătat Radu Botez, viceprimar al municipiului Iaşi.

Conform medicilor ieşeni, cel puţin o persoană pe săptămână ajunge cu plăgi muşcate în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Citeşte şi:

Scene de groază lângă cea mai cochetă zonă de agrement din Iaşi. O femeie a fost sfâşiată de zeci de câini vagabonzi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările