Cazul dramatic de la Braşov se putea repeta la Iaşi. Trei fetiţe, aproape de o tragedie. Sfatul telefonic al unor medici le-a salvat viaţa

Cazul dramatic de la Braşov se putea repeta la Iaşi. Trei fetiţe, aproape de o tragedie. Sfatul telefonic al unor medici le-a salvat viaţa

FOTO: Ziarul Faclia

Cazul de la Braşov, din urmă cu câteva zile, putea să se repete la Iaşi, sâmbătă după-amiază, după ce trei fetiţe au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică ce le-a pus viaţa în pericol.

Trei fetiţe în vârstă de şase, opt şi 11 ani, din localitatea Jigoreni, judeţul Iaşi, au fost intoxicate cu o substanţă care conţine cipermetrină, substanţă ce poate da convulsii, după ce au fost spălate pe cap cu aceasta.
 
La faţa locului, au fost trimise două salvări şi elicopterul SMURD. Fetele erau conştiente în momentul în care au ajuns medicii, iar cei de la faţa locului le-au spălat de trei ori pe cap, aşa cum le-au recomandat salvatorii, prin telefon. Se pare că această manevră a fost vitală, copilele fiind astfel salvate. 
 
„Nu se ştia exact ce este în compoziţia acelei substanţe. Copiii au fost găsiţi conştienţi. A început tratamentul cu fluide şi s-a făcut spălătură cu ser fiziologic. Sunt stabili hemodinamic şi îi ducem către secţia de Pediatrie, unde vor rămâne internaţi. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă, dar e nevoie de tratament în continuare”, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 
 
Cazul este aproape similar celui de la Braşov, unde tot trei fetiţe şi-au pierdut viaţa, după ce au băut tomoxan. Soluţia pe care au băut-o copiii, mama şi bunica lor este una care se foloseşte pentru tratarea oilor bolnave de râie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările