Cazul ciudat al tânărului care a omorât accidental un muncitor aflat pe schelă. Ce daune va plăti copilului defunctului

Cazul ciudat al tânărului care a omorât accidental
un muncitor aflat pe schelă. Ce daune va plăti copilului defunctului

Arma cu aer comprimat a fost indisponibilizată

Un bărbat de 31 de ani, din Iaşi, a fost încarcerat după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Ştefan Mihai Bejenariu a împuşcat în ochi un muncitor aflat pe o schelă, în timp ce testa o armă pe care o deţinea nelegal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea acestui caz complicat a început în mai 2014 când ieşeanul a cumpărat din Belgia, pentru 425 de euro, o carabină cu aer comprimat ce era încadrată în categoria neletală, dar care era supusă autorizării. Pentru că ştia că nu se poate întoarce cu ea în ţară, bărbatul a apelat la o firmă curierat şi a trimis arma printr-un colet fratelui său, fără a-i spune acestuia ce îi trimite, potrivit propriilor declaraţii.

După câteva zile, Bejenariu s-a întors în ţară şi a mers la domiciliul fratelui său, luând coletul şi depozitându-l în podul casei aflată în construcţie. Pe 2 iunie 2014, Bejenariu se afla la casa în construcţie a fratelui său, imobil unde se aflau mai mulţi muncitori, unii pe schele.

„Inculpatul a decis să încerce arma cumpărată şi a început să execute focuri prin fereastra de la podul imobilului, fără a ţine cont de faptul că pe acel perete, în exterior, se găsea o schelă folosită de muncitorii fratelui său pentru executarea lucrărilor. Conduita inculpatului a stârnit îngrijorarea martorului B.M., care i-a atras atenţia că putea răni pe cineva şi i-a cerut să se oprească, fără a fi însă luat în seamă de inculpat”, se arată în motivarea instanţei. Una dintre alice l-a lovit în ochi pe unul dintre muncitor. Acesta a strigat de durere după care a căzut de pe schelă. A fost transportat la spital în stare gravă însă, după două zile, a murit.  

Bejenariu a semnat un acord prin care s-a obligat să plătească 30.000 de euro, preţul unei case, pentru băiatul minor al muncitorului care a murit. De asemenea, s-a mai obligat şi la plata unui ajutor de 130 de euro pe lună până când minorul va ajunge la majorat sau până îşi va finaliza studiile superioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: