Caz revoltător la spitalul din Paşcani. O bătrână ajunsă la spital cu dureri la un picior a ieşit în stare gravă. „O sedau de trei ori pe zi“

Caz revoltător la spitalul din Paşcani. O bătrână ajunsă la spital cu dureri la un picior a ieşit în stare gravă. „O sedau de trei ori pe zi“

Bătrâna Aurica. Sursa foto - libertatea.ro

Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani a ajuns din nou în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, după ce fiul unei bătrâne de 88 de ani acuză cadrele medicale că au îngrijit-o necorespunzător pe mama sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătrâna Aurica a ajuns la Spitalul din Paşcani cu dureri la piciorul stâng, însă, deşi era internată în spital, starea femeii s-a agravat. Fiul acesteia acuză cadrele medicale că au sedat-o pe bătrâna Aurica de trei ori pe zi.

Totul a început pe 20 septembrie, atunci când bătrâna a mers împreună cu fiul ei la Spitalul din Paşcani. Femeia avea dureri la piciorul stâng şi a fost internată la Secţia Îngrijiri Paliative.

Fiul femeii spune că starea de sănătate a mamei sale s-a deteriorat rapid, bătrâna având răni deschise pe spate şi pe picioare, acesta fiind şi motivul pentru care medicii au decis să-i administreze morfină de trei ori pe zi.
 
Rănile bătrânei intraseră deja în putrefacţie, iar medicii nu făceau altceva decât să o sedeze, potrivit unei declaraţii a fiului bătrânei Aurica, citată de Observator.
 
Astfel, fiul femeii a decis să o externeze şi să o îngrijească singur, acasă. Potrivit acestuia, bătrâna nu se mai putea mişca, nu mai vorbea şi nici nu mai deschidea ochii. După două săptămâni, femeia, adusă acasă, a murit.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a deschis o anchetă în acest caz. 
 
Spitalul Municipal de Urgenţe din Paşcani a mai făcut, luna aceasta, obiectul unei anchete DSP. Este vorba despre acelaşi spital în care un copil în vârstă de şapte ani şi-a dat ultima suflare chiar în faţa medicilor care încercau să-l resusciteze utilizând manevre clasice, deoarece defibrilatorul se afla cinci etaje mai jos. În urma anchetei, moartea copilului de 7 ani a fost achitată cu trei amenzi.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: