Caz revoltător la Iaşi: tânăr găsit mort la două zile după dispariţie. Poliţiştii, acuzaţi că au ignorat un apel la 112

Caz revoltător la Iaşi: tânăr găsit mort la două zile după dispariţie. Poliţiştii, acuzaţi că au ignorat un apel la 112

Ştefan Cupeţ  Foto IPJ Iaşi

Victima avea 31 de ani şi suferea de probleme psihice. Unele date din anchetă nu sunt clare. Declaraţiile mamei tânărului nu coincid cu cele ale poliţiştilor, iar cazul a luat o turnură neaşteptată.

Ştefan Cupeţ, un tânăr de 31 de ani din satul Goruni, comuna Tomeşti, din judeţul Iaşi, a fost găsit mort într-un şanţ. Tânărul suferea de dizabilităţi psihice. 

Ştefan a dispărut de acasă luni, 29 iunie. Acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, dar de fiecare dată a fost găsit în sat. Acum, a fost găsit mort, în pijamale, într-un şanţ din Pietrărie, un sat din comuna Bârnova, notează Ziarul de Iaşi.  Poliţiştii spun că pe corpul victimei nu au fost găsite urme de violenţă. 

Potrivit digi24.ro, Ştefan ar fi dispărut de acasă când părinţii se aflau la pădure, ca să culeagă flori de tei. A doua zi după ce a fost declarat dispărut, tânărul şi-a făcut apariţia în satul Păun din comuna Bârnova. Oamenii din satul Păun au sunat la 112, deoarece băiatul nu putea să spună cine este, dar poliţiştii au ajuns cu trei ore întârziere şi nu l-au mai găsit în zona indicată. 

Proprietarii unui magazin din sat i-au dat apă şi mâncare, dar Ştefan s-a făcut dispărut din nou.

Poliţiştii ar fi ignorat un apel la 112

Unele date din anchetă nu sunt clare. Declaraţiile mamei tânărului nu coincid cu cele ale poliţiştilor. Mama lui Ştefan susţine că fiul ei a dispărut luni, pe 29 iunie. De asemenea, aceasta spune că a mers după-amiază la Poliţia Tomeşti să declare dispariţia, iar poliţiştii i-ar fi spus să vină a doua zi. 

Poliţiştii ieşeni spun însă că prima sesizare a fost făcută seara târziu, prin numărul unic de urgenţă şi că au început imediat căutările.

Cu privire la apelul la 112 din satul Păun, unde a apărut băiatul, poliţiştii recunosc că au ajuns cu întârziere, dar spun că erau în căutarea unui minor dispărut care se afla în carantină pentru coronavirus. 

„Este adevărat că a trecut mult de la sesizarea despre apariţia persoanei la Păun şi venirea poliţiştilor la locul de unde se făcuse sesizarea. Dar, ei erau deja în căutarea unui minor dispărut, care era în carantină pentru coronavirus”, a declarat Ioana Laura Bâlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit reporteris.ro, familia nu se ocupa foarte mult de tânăr şi că nu s-a oferit să participe la căutare. Tatăl băiatului ar fi ajuns pe 30 iunie la Păun, a băut o bere, a fumat o ţigară şi a plecat.

Pe aceeaşi temă:

Iaşi: Afaceristul găsit mort după aproape trei luni de la dispariţie a fost strivit de propriul ATV

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: