Incest cu tatăl şi cu fratele. Fată cu handicap, gravidă după ce a fost violată de ambele rude. Vecin: „Lumea ştia, nu a făcut nimeni nimic”

Incest cu tatăl şi cu fratele. Fată cu
handicap, gravidă după ce a fost violată de ambele rude. Vecin: „Lumea ştia, nu a făcut nimeni nimic”

Casa în care aveau loc abuzurile FOTO Ionuţ Benea

Tatăl victimei se află în puşcărie după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Zilele trecute, judecătorii ieşeni l-au arestat şi pe fratele tinerei abuzate, acuzat de cinci fapte de viol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul cutremurător a avut loc în localitatea Răducăneni, fiind dezvăluit după ce Virgil Paul Baciu (20 de ani) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Individul ar fi lăsat-o însărcinată pe sora sa de 24 de ani, susţin surse judiciare, el fiind reclamat la Poliţie chiar de mamă.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, abuzurile ar fi avut loc în perioada martie - iulie 2018, timp în care individul şi-a siluit sora de cel puţin cinci ori. Potrivit vecinilor, Virgil consuma bătuturi alcoolice şi, ulterior, intra în camera surorii sale unde profita de handicapul psihic al acesteia şi o viola.

Vecinii spun că bărbatul ar mai fi profitat de sora sa şi în trecut. Abuzurile aveau loc, de regulă, când mama celor doi era plecată la muncă sau când tânărul se îmbăta. La începutul lunii iulie, fata nu a mai rezistat şi şi-a implorat mama să o ajute. „A venit maica-sa şi mi s-a plâns că băiatul a violat-o pe sora lui. Eu i-am spus să meargă la Poliţie. A mai venit într-o dimineaţă plângând, disperată, şi a sunat la poliţie direct“, a spus o vecină. 

O altă vecină a mai spus că, în trecut, pentru a o proteja pe fată de fratele ei, mama a apelat la o soluţie extremă. A încuiat-o într-o cămară pe fată, ascunzând cheia de Virgil. „O mai ţinea încuiată pe fată, dar cât putea să o ţină încuiată. Ea a mai avut un avort cu fratele ei“, a mai spus o vecină. Oamenii din Răducăneni au mai spus că situaţia era ştiută de autorităţi, care nu au făcut nimic. 

Virgil a procedat în acelaşi mod ca tatăl său, Damian Baciu, care, în 2006, timp de mai multe luni, a violat-o şi el pe tânăra cu probleme psihice. La acel moment, Damian a ameninţat-o pe fiica sa că o va omorî atât pe ea cât şi pe mama ei dacă va spune cuiva prin ce trece. 

Baciu a fost condamnat la 18 ani de puşcărie. Pedeapsa i-a fost redusă la 15 ani de în­chisoare după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Şi în timpul violurilor tatălui, tânăra ar fi rămas însărcinată însă sarcina nu a fost dusă până la capăt. Damian Baciu are acum 60 de ani şi a cerut să fie eliberat condiţionat, însă solicitarea i-a fost respinsă de judecători.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: