Cauzele neştiute ale cârceilor. Medicii prescriu câteva metode „contraceptive“ banale, cea mai simplă fiind hidratarea

Cauzele neştiute ale cârceilor. Medicii prescriu câteva metode „contraceptive“ banale, cea mai simplă fiind hidratarea

Crampele musculare apar frecvent la nivelul gambei FOTO: Arhivă

Crampele musculare sau cârceii, cum sunt cunoscute în popor, apar frecvent noaptea, după efortul de peste zi. Pot fi prevenite prin câteva „exerciţii“ de alimentaţie banale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cârceii pot fi extrem de neplăcuţi şi de dureroşi. Apar cel mai des la nivelul gambei, la coapse, muşchii intercostali şi abdomen. Practic, crampele musculare sunt cauzate în primul rând de efort fizic, frig, lipsa de calciu sau de mişcările prost executate. 
„Crampele musculare sunt contracţii involuntare dureroase ale unui muşchi sau a mai multora. Apar atât atunci când este frig, dar şi pe perioada caniculei. Când este cald apar la nivelul membrelor inferioare şi superioare, ca urmare a unei hidratări necorespunzătoare. Cele mai afectate grupe musculare sunt muşchii gambelor, coapsei, braţelor şi abdomenului“, spune medicul de urgenţă Tudor Ciuhodaru. 
Pentru a le preveni este recomandat să se bea apă şi sucuri proaspete pentru că ajută la eliminarea toxinelor din organism, să se consume alimente bogate în vitaminele C, E şi D. 
 
„Se recomandă o hidratare corespunzătoare a organismului cu apă, sucuri naturale, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism. Este indicat să se consume frecvent cereale, pâine neagră şi fructe exotice, precum şi alimente bogate în vitaminele C, E, şi D“, mai spune doctorul Tudor Ciuhodaru. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările