Câţi ani de puşcărie se dau în Spania pentru hoţii de cabluri. Un ieşean o simte pe propria pielea după ce a pus în pericol circulaţia feroviară la Madrid

Câţi ani de puşcărie se dau în Spania pentru hoţii de cabluri. Un ieşean o simte pe propria pielea după ce a pus în pericol circulaţia feroviară la Madrid

Punerea în pericol a circulaţiei feroviare se pedepseşte cu până la 20 de ani în Spania FOTO Arhivă

Autorităţile din Spania au solicitat omologilor români predarea unui ieşean suspectat că a sustras, alături de alte persoane, cabluri suspendate de la liniile de contactat feroviare din trei zone din Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat originar din comuna Mogoşeşti a fost arestat provizoriu de judecătorii ieşeni după ce pe numele său a fost emis, de către autorităţile din Spania, un mandat european de arestare. 

Vlad Dragoş Alexandru a fost identificat de autorităţile române la finele săptămânii trecute. “Reţinerea acestuia s-a făcut în baza semnalării emise de către Biroul SIRENE Spania din cadrul Centrului de Cooperare Poliţenească Internaţională, acesta fiind depistat de lucrătorii de poliţie la domiciliul bunicii sale”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. 

Ieşeanul este acuzat de autorităţile spaniole de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi daune penale, constând în sustragerea, în cursul anului 2014, împreună cu alte persoane, de cabluri suspendate de la liniile de contact pentru reţeaua feroviară din zonele Sagunto, Madrid şi Pamplona, infracţiuni prevăzute de Codul penal spaniol cu pedeapsa maximă de 20 ani închisoare. 

“Persoana reţinută a fost prezentată în cursul acestei zile Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare provizorie pe o durată de 15 zile urmând ca în acest interval de timp să fie solicitat şi obţinut mandatul european de arestare în vederea predării persoanei autorităţilor spaniole”, au completat procurorii. Aceştia au mai arătat că Vlad Alexandru a fost arestat provizoriu pentru 15 zile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: