Cât timp ar trebui să dureze spălarea mâinilor şi de ce ne-ar putea salva

Cât timp ar trebui să dureze spălarea mâinilor şi de ce ne-ar putea salva

FOTO Gandul.info

O problemă tot mai acută cu care se confruntă spitalele şi care pune tot mai frecvent viaţa oamenilor în pericol este cea a infecţiilor nosocomiale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susţine că printre cele mai eficiente măsuri de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM), denumire folosită tot mai frecvent cu referire la infecţiile intraspitaliceşti, este îmbunătăţirea igienei mâinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zilnic, infecţiile nosocomiale determină spitalizarea prelungită, creşterea rezistenţei microorganismelor la antibiotice, costuri suplimentare mari pentru spitale, pacienţi şi famiiliile acestora, dar şi decese care ar putea fi evitate.

Conform OMS, limitarea transmiterii bacteriilor ar putea fi realizată prin îmbunătăţirea igienei mâinilor, atât în rândul personalului medical, dar şi în al populaţiei. Spălarea corectă şi periodică a mâinilor ar putea să reducă deci rata îmbolnăvirilor în urma spitalizării.

OMS arată cum trebuie să ne spălăm corect mâinile. Durata procedurii ar trebui să fie de 20-30 de secunde. 

Citiţi şi:

Test de cultură generală despre pictori şi sculptori celebri. Cu ce personaj politic a avut o relaţie amoroasă Frida Khalo

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: