Cât de jos a căzut învăţământul superior în România. Tineri admişi cu note jenante la mari universităţi de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii candidaţi au fost admişi la facultăţi de la Universitatea de Agronomie şi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, chiar pe locurile finanţate de către stat, cu medii extrem de mici.

Centralizările postate pe site-urile a două instituţii de învăţământ superior de prestigiu din Iaşi indică faptul că pretenţiile academice în România au ajuns la un nivel foarte scăzut.

De exemplu, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ Iaşi, unii candidaţi au fost declaraţi admişi cu medii care ar asigura la limită promovarea Bacalaureatului. Mai exact, la Facultatea de Agricultură, specializarea Biologie, utima medie de intrare la buget a fost de 6,65. La alte două specializări de la Facultatea de Horticultură, ultimii candidaţi admişi pe locurile fără taxă aveau media 6,42.

Chiar şi în aceste condiţii au rămas numeroase locuri neocupate, care vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere din septembrie 2016. La Facultatea de Agricultură mai sunt 91 de locuri, la Horticultură sunt 67 de locuri, la Zootehnie sunt 84, iar la Medicină Veterinară doar 10. 

Cu medii mici s-a intrat pe locurile finanţate de la bugetul de stat şi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. La Biologie, specializarea Ştiinţa Mediului, s-a intrat şi cu 6,15, iar la Biochimie - cu 6,30. La Facultatea de Filosofie s-a intrat la buget cu media 6,15. Ceva mai bune au fost mediile de intrare la Istorie, unde ultima notă de admitere la buget fiind 7,26, şi la Matematică, unde ultimul candidat admis pe locurile finanţate de stat a avut media 7,22.

De menţionat că la majoritatea acestor facultăţi metoda de selecţie nu a constat într-un examen riguros, ci a fost pe bază de dosar. 

Vă mai recomandăm:

Eternele facultăţi fără căutare de la Iaşi. ''După Medicină, Textile-Pielărie e cea mai grea facultate''

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite