Cât de importante sunt culorile în viaţa noastră şi cum putem face conştient alegeri cromatice

Cât de importante sunt culorile în viaţa noastră şi cum putem face conştient alegeri cromatice

Culorile ne pot influenţa starea de spirit FOTO 123 RF

Zilele mohorâte de toamnă pot genera stări de uşoară depresie pe care le putem accentua alegând din garderoba noastră elemente de vestimentaţie în tonuri închise.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare moment putem face alegeri conştiente care pot determina o stare mai bună de spirit. „Culoare influenţează comportamentul uman, iar în acest sens există numeroase studii. Eu recomand în viaţa de zi cu zi măcar un accent de culoare pentru a creşte starea psihică de bine“, a explicat Oana Dumitrescu, specialist nutriţie şi lifestyle.

Specialistul susţine că recomandă clienţilor săi schimbări de look, mai ales că la începutul programelor aceştia vin cu stări de depresie: „Una din reguli e ca la următoarea şedinţă, femeile să vină machiate şi dacă se poate să aplice şi un ruj roşu. Cumva le creşte tonusul, vin mai încrezătoare“.

În general, atunci când suferim de depresie sau anxietate, tendinţa este să „ne ascundem“ prin culori terne. „Nu poţi caracteriza un om doar după modul în care se îmbracă, dar vestimentaţia este un indiciu a stării de spirit. Ceea ce am văzut eu la cei care sunt în stări de uşoară depresie e că au tendinţa de a alege culori închise şi terne. Deja, când începi să pui accesorii, o eşarfă, o curea sau un pantof mai colorat, ţinuta se înveseleşte“, a spus Oana Dumitrescu, specialist nutriţie şi lifestyle.

Tendinţa de a folosi culorile ar trebui să se aplice şi în alimentaţie, crede specialistul în nutriţie: „E aproape o regulă. Mâncarea, cu cât e mai colorată, cu atât e mai bogată în nutrienţi. Culoarea din farfurie e un indicator că mănânci suficienţi nutrienţi“.

Citeşte şi:
Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările