Cât de importantă este perna în timpul somnului. Sfaturi utile pentru a evita durerile de spate

Cât de importantă este perna în timpul somnului. Sfaturi utile pentru a evita durerile de spate

Ce greşeli facem în timpul somnului FOTO arhivă

Unul din cinci pacienţi care ajung în cabinetul kinetoterapeutului suferă de dureri de spate generate de problemele de somn. Specialiştii ne recomandă să fim atenţi când ne cumpărăm salteaua şi perna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nimic nu-ţi strică ziua mai mult decât o durere de gât sau spate după o noapte de somn. Specialiştii spun că regulile unei odihne fără dureri sunt cât se poate de simple.  

„Dacă dormi pe o parte, perna trebuie să fie atât de groasă încât să umple spaţiul dintre umăr şi ureche, astfel încât corpul să fie aliniat ca şi cum corpul ar fi în picioare. Practic, dacă stai pe o parte, capul nu trebuie să cadă nici prea mult spre pat, nici prea ridicat, coloana să fie aliniată cu capul. Dacă dormi cu faţa în sus, perna ar trebui să umple spaţiul cervical“, a punctat kinetoterapeutul ieşean Alexandru Lefter.

Potrivit acestuia, numeroase probleme de spate apar din cauza condiţiilor din timpul somnului. „Sunt oameni cu dureri de spate la care au contribuit salteaua şi perna. Cam 20% din cazurile cu probleme de spate sunt cauzate de problemele de somn, pentru că foarte multe dureri «sunt construite» în timpul somnului, când avem cel mai puţin control asupra corpului“, a explicat kinetoterapeutul.

De aceea, este indicată testarea pernelor atunci când le cumpărăm şi să evităm achiziţionarea lor de pe internet fără o documentare foarte minuţioasă înainte. Specialiştii recomandă pernele ortopedice, chiar dacă sunt mai costisitoare din punct de vedere financiar. „Sănătatea nu merită să fie compromisă de preţul unei perne“, a afirmat kinetoterapeutul.

Citeşti şi:

„Moştenirea“ evreiască şi comunistă, pe harta turistică a Iaşiului. Oraşul celor 7 coline, în 7 trasee tematice unice în ţară

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: