Cât de bine cunoaşteţi regii României. Test de cultură generală despre perioada regalităţii din ţara noastră

Cât de bine cunoaşteţi regii României. Test de cultură generală despre perioada regalităţii din ţara noastră

Regele Mihai a fost ultimul monarh care a condus Românie FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală despre regii şi reginele României, dar şi despre cele mai importante acţiuni ale acestora în perioada în care au condus ţara. La secţiunea comentarii puteţi scrie câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce an a devenit România monarhie?
a) 1770
b) 1881
c) 1866
 
2. În ce an s-a născut Carol I
a) 1820
b) 1839
c) 1845
 
3. Câţi ani avea Elisabeta atunci când a devenit principesa României 
a) 18
b) 22
c) 26
 
4. Când este sărbătorită ziua regalităţii în România?
a) 23 august
b) 10 mai
c) 9 mai 
 
5. Ce legătură de rudenie era între Carol I şi Ferdinand I?
a) unchi-nepot
b) tată-fiu
c) niciuna
 
6. Cum se numea soţia regelui Ferdinand?
a) Elisabeta
b) Maria
c) Elena
 
7. În ce an a fost proclamat rege Carol al II-lea 
a) 1932
b) 1928
c) 1930
 
8. Cum se numea mama regelui Mihai I?
a) Ioana Maria
b) Elena 
c) Maria
 
9. Până în ce an România a fost o monarhie constituţională?
a) 1947
b) 1952
c) 1945
 
10. Cum s-a numit soţia regelui Mihai I?
a) Maria
b) Ana
c) Ileana
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – b, 3 – c, 4  -b, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – b, 9 – a, 10 – b.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: