Cât de bine cunoaşteţi istoria Uniunii Europene? Top 10 întrebări de cultură generală despre spaţiul european

Cât de bine cunoaşteţi istoria Uniunii Europene? Top 10 întrebări de cultură generală despre spaţiul european

În jur de 500 de milioane de oameni trăiesc în Uniunea Europeană FOTO Guliver Gettyimages Matt Cardy

Integrarea României în Uniunea Europeană a dus la popularizarea istoriei acestei instituţii şi în rândul românilor. Vă invităm să vă testaţi cunoştinţele despre instituţia europeană printr-un test de cultură generală.

Ştiri pe aceeaşi temă

1.    Când a fost înfiinţată Uniunea Europeană?
a)    1945
b)    1968
c)    1958

2.    Câte state fondatoare a avut UE?
a)    4
b)    5
c)    6

3.    Câte state vor mai fi în UE după ce Marea Britanie îşi va oficializa ieşirea din comunitatea europeană?
a)    30
b)    27
c)    28

4.    În ce an a obţinut UE premiul Nobel pentru pace?
a)    1991
b)    2012
c)    1998

5.    Aproximativ câţi locuitori trăiesc în Uniunea Europeană?
a)    800 de milioane
b)    300 de milioane
c)    500 de milioane

6.    Când a fost introdusă în circulaţie moneda euro?
a)    2000
b)    2002
c)    2004

7.    În ce ţară se află localitatea în care a fost semnat Acordul Schengen?
a)    Franţa
b)    Germania
c)    Luxemburg

8.    Care ţară este candidată pentru integrarea în Uniunea European din 1999?
a)    Turcia
b)    Macedonia
c)    Serbia

9.    Când a intrat România, oficial, în UE?
a)    1 ianuarie 2004
b)    1 ianuarie 2006
c)    1 ianuarie 2007

10.    Ce oraş este considerat a fi capital UE?
a)    Paris
b)    Bruxelles
c)    Haga

Răspunsuri
1 – c, 2 – c, 3 – b, 4 – b, 5 – c, 6 – b, 7 – c, 8 – a, 9 – c, 10 – b.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: