Cât de bine cunoaşteţi geografia României? Zece întrebări de cultură generală care ar putea să vă pună în dificultate

Cât de bine cunoaşteţi geografia României? Zece întrebări de cultură generală care ar putea să vă pună în dificultate

Geografia e unul dintre domeniile cele mai des întâlnite în testele de cultură generală FOTO Shutterstuck

Geografia este unul dintre domeniile cele mai des întâlnite în testele de cultură generală. Vă propunem un text de cultură generală cu 10 întrebări selectate din geografia României şi vă invităm să ne scrieţi la comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1.    Care este reşedinţa de judeţ din Sălaj?
a)    Salonta
b)    Oradea
c)    Zalau

2.    În ce judeţ se află Cascada Duruitoarea?
a)    Neamţ
b)    Bihor
c)    Cluj

3.    Care este judeţul cu cei mai mulţi locuitori din România, exceptând municipiul Bucureşti?
a)    Prahova
b)    Timiş
c)    Iaşi

4.    Care este suprafaţa cursului Dunării de pe teritoriul României
a)    1.025
b)    1.050
c)    1.075

5.    În care dintre următoarele judeţe oraşul reşedinţă de judeţ nu este cel mai mare din punct de vedere al numărului de locuitori?
a)    Prahova
b)    Vaslui
c)    Mehedinţi

6.    Care este cea mai mare comună din România, după numărul de locuitori?
a)    Floreşti
b)    Chiajna
c)    Brădeşti

7.    Câte vârfuri de peste 2.500 de metri există în România?
a)    8
b)    12
c)    14

8.      Cum se numeşte râul care traversează municipiul
a)      Someşul Mic
b)      Someşul Mare
c)      Someşul Rece

9.    La marginea cărei localităţi din judeţul Bihor se află Peştera Urşilor
a)    Pietroasa
b)    Chişcău
c)    Ştei

10.  Care este cel mai înalt vârf din Munţii Măcin
a)    Ţuţuiatu
b)    Megina
c)    Babadag

Răspunsuri corecte: 1 – c; 2 – a; 3 – c; 4 – c; 5 – b; 6 – a; 7 – c; 8 – a; 9 – b; 10 - a
 

citeste totul despre: