Cât costă în România viaţa unui olimpic ucis pe şosea. Tragica povestea a liceanului Cezar, copilul strălucitor spulberat de un şofer beat

Cât costă în România viaţa unui olimpic ucis pe şosea. Tragica povestea a liceanului Cezar, copilul strălucitor spulberat de un şofer beat

Cezar Boţolan a fost ucis de un şofer inconştient FOTO Facebook

Familia unui adolescent de 18 ani cu rezultate excepţionale la învăţătură urmează să primească 350.000 de euro drept despăgubiri după ce fiul lor a fost ucis de un şofer beat. Ieşenii consideră că nu banii sunt importanţi şi cer ca pedeapsa stabilită de judecători pentru conducătorul auto să fie majorată.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul unui teribil accident rutier petrecut anul trecut, judecătorii ieşeni au pronunţat prima condamnare pentru şoferul vinovat. Dan Trufin, un bărbat de 50 de ani care s-a urcat beat la volan şi a spulberat un copil de 18 ani, cu rezultate excepţionale la învăţătură, a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. 
 
Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a mai stabilit ca rudele victimei din accidentul rutier, un olimpic de 18 ani, să primească daune morale totale de 1,6 milioane de lei. Părinţii lui Cezar Boţolan (foto stânga)ar trebui să primească fiecare câte 500.000 de lei. Apărătorii acestora consideră însă că pedeapsa primită de Trufin este prea mică şi susţin că o vor ataca la instanţa superioară. 
 

 
O să facem apel împotriva acestei soluţii. Este o hotărâre nedreaptă, pentru un om care a luat viaţa unui copil de 18 ani în condiţii cu totul agravante. Nu trebuie uitat că inculpatul avea o alcoolemie de peste 1,7 la mie şi avea anumite afecţiuni care nu i-ar fi permis niciodată să urce la volan. Acest caz avea toate argumentele din lume pentru a fi dată o pedeapsă exemplară, care să-i facă pe astfel de şoferi să se gândească de două ori atunci când urcă băuţi la volan. Avem încredere că instanţa superioară va stabili o pedeapsă mai mare pentru inculpat“, a precizat Gabriela Grădinariu, avocata familiei victimei.
 
Ucis după ce votase prima dată 
 
Pe 2 noiembrie 2014, Cezar Boţolon mergea alături de un prieten pe prundişul de pe marginea şoselei din zona lacului Veneţia. Dan Trufin conducea cu viteză şi, din cauza stării avansate de ebrietate a intrat cu maşina pe marginea drumului, spulberându-l pe Cezar. Prietenul acestuia a reuşit in extremis să sară din calea maşinii salvându-şi astfel viaţa.
 
Cezar însă nu a mai avut nicio şansă, impactul violent provocându-i decesul. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au aflat că şoferul era în stare de ebrietate, rezultatele biologice prelevate ulterior având să releve că acesta avea o alcoolemie de 1,78 la mie, în sânge.
 
În timpul procesului, tatăl lui Cezar spunea reporterilor că fiul său nu a avut nicio şansă atunci când a fost spulberat de Dan Trufin, catalogând fapta şoferului ca „omor cu premeditare“. Adolescentul a murit după ce votase prima dată. El era premiat la unul dintre cele mai importante licee din Iaşi şi olimpic la mai multe materii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: