Cât costă amenajarea scenei pe care va cuvânta Papa Francisc la Iaşi. Primăria a lansat deja procedura de achiziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Primăria Iaşi
FOTO Primăria Iaşi

Primăria Iaşi a început demersurile pentru amenajarea celor necesare la vizita din 1 iunie a Papei Francisc. Joi, 2 mai, a fost lansată procedura de achiziţie şi montare a scenei şi logisticii pentru ziua în care Papa se va afla la Iaşi, reprezentanţii Primăriei estimând cheltuielile la aproximativ un milion de lei.

Primăria a anunţat oficial că evenimentul va avea loc în Piaţa Palatului Culturii şi va începe la ora 14.00, cu un concert coral ce se va încheia la 17.30. Acesta va fi urmat de „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”, unde Papa Francisc va ţinut un discurs. Scena pe care va sta Suveranul Pontif va fi montată cu două zile înainte, iar autorităţile locale vor cheltui aproximativ un milion de lei pentru amenajarea sa.

„Montarea scenotehnicii se va face începând cu data de 24.05.2019, ora 8.00, iar demontarea se va face până cel târziu 03.06.2019, ora 12.00. Scena va fi construită dintr-un podium central cu dimensiunile de 15,00 şi 9, 00 metri şi două gradene laterale de 15,10 şi 9, 10  metri, toate cele trei corpuri având o înălţime de 1,50 metri”, se precizează în anunţul Primăriei.

Plecarea Suveranului Pontif va fi marcată de un concert susţinut de Gheorghe Zamfir, acompaniat de o orchestră. Anunţul stipulează şi informaţiile pe care oficialităţile ieşene le-au adus în discuţie şi la ultima întâlnire legată de vizită, precum faptul că evenimentul va putea fi urmărit de către cei aproximativ 100.000 de oameni care şi-au anunţat prezenţa pe 11 ecrane, două de dimensiuni mari, montate pe lateralele scenei, şi nouă în diferite puncte ale oraşului. De asemenea, la dispoziţia invitaţilor vor fi puse şi 2.000 de scaune, dintre care 1.500 în faţa scenei şi 500 în apropiere.

Pentru eveniment, Episcopia Romano-Catolică a pregătit un imn special pentru vizita Papei Francis la Iaşi, care va fi cântat de faţă cu acesta. Textul imnului a fost realizat de preotul Cristian Deac, iar melodia a fost compusă de preotul Marcel Balint.

Citiţi şi:

FOTO Tâmplarul dintr-un sat românesc care a realizat scaunul Papei. „Nu faci de două ori în viaţă astfel de lucru”

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite