Casele traficanţilor de ţigări din judeţele Moldovei, răscolite cu noaptea în cap de procurori. Un poliţist se află pe lista suspecţilor

Casele traficanţilor de ţigări din judeţele Moldovei, răscolite cu noaptea în cap de procurori. Un poliţist se află pe lista suspecţilor

Mai multe percheziţii au loc în judeţele Moldovei. Foto: ARHIVĂ ADEVĂRUL

Zeci de percheziţii au loc la această oră în mai multe judeţe ale ţării. Procurorii DIICOT vor astfel să destructureze o reţea de traficanţi de ţigări care ar fi provocat statului un prejudiciu de peste un milion de dolari.


Percheziţiile conduse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism au început cu noaptea în cap. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, au fost percheziţionate 36 de locuinţe aparţinând unor suspecţi de trafic de ţigări. Descinderi au fost făcute în judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ, Constanţa şi Ilfov.

Printre persoanele care ar fi aderat la grupul infracţional s-ar afla şi un subofiţer din cadrul Inspectoratului teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

" În fapt, se reţine că membrii grupării, cu sprijinul unui subofiţer din cadrul ITF Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii  Brodina, judeţul Suceava, cantitatea de 325.000 pachete ţigarete, provenind din Republica Ucraina", au precizat procurorii.

DIICOT a mai precizat că din grupare ar face parte 33 de persoane. 20 dintre aceastea urmează să fie conduse la audieri, iar pe seară urmează să se stabilească dacă se vor face sau nu reţineri.

Prejudiciul total care ar fi fost cauzat de traficanţii de ţigări se ridică la peste un milion de dolari.

"Actiunea este efectuata cu sprijinul ofiterilor  poliţie judiciară din cadrul DCCO, IPJ Suceava şi  lucrătorilor din cadrul IJJ Suceava şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", au mai spus procurorii.