Casa primită de Crăciun de o familie nevoiaşă a fost mistuită de flăcări. „Avem nevoie de orice pentru ca zece copii să doarmă în patul lor“

Casa primită de Crăciun de o familie nevoiaşă a fost mistuită de flăcări. „Avem nevoie de orice pentru ca zece copii să doarmă în patul lor“

Familia locuieşte acum provizoriu într-un apartament oferit de un ieşean FOTO Facebook/Dan Damaschin

O familie cu zece copii a rămas fără adăpost, după ce casa primită cadou de Crăciun a ars într-un incendiu. Preotul care i-a ajutat iniţial şi-a propus să le ridice şi a doua casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

O familie cu zece copii din Iaşi a rămas fără adăpost după ce casa în care locuiau a fost distrusă după un incendiu. Familia Chiriac Mircea şi Luminiţa au rămas fără casă în urmă cu o săptămână, când un incediu izbucnit la o casă vecină s-a răspândit şi a distrus şi locuinţele alăturate.

Familia Chiriac primise casa din cartierul ieşean Păcureţ în urmă cu aproape două luni. „Asociaţia Glasul Vieţii”, coordonată de preotul ieşean Dan Damaschin, le oferise această locuinţă, astfel încât familia să poată asigura un trai decent celor zece copii.

În urma incendiului de vineri, 10 februarie, cei doi părinţi şi copiii lor au au rămas fără un adăpost, în prezent fiind găzduiţi de un colaborator al preotului Damaschin.

„Casa cumpărată şi amenajată corespunzător înainte de Crăciun a fost distrusă de un incendiu. Flăcările de la locuinţele învecinate, de unde a si pornit incendiul, au distrus şi acoperişul nostru, iar intervenţia pompierilor şi stingerea văpăii a pus la pământ locuinţa şi tot ce se afla în interior. Acum ne propunem să le facem o casă nouă şi să le-o predăm la fel, cu tot ce este nevoie. Pentru ca zece copii să doarmă în patul lor avem nevoie de orice”, a arătat preotul Dan Damaschin.

Cei doi soţi nu au niciun venit în afara de alocaţiile copiilor şi de sprijinul financiar pe care îl primesc prin intermediul Asociaţiei „Glasul Vieţii” din Iaşi.

 

„Părinţii sunt nişte oameni care se ocupă de copii. Toţi copiii merg la şcoală şi sunt crescuţi cu bun simţ. Acum, având în vedere că nu mai au nimic au nevoie de la alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, orice. Când am ajuns la ei în seara incendiului alergau desculţi prin jurul casei”, a mai spus preotul.

Săptămâna viitoare, având în vedere că familia se află într-o situaţie de urgenţă, preotul merge în audienţă la Primăria Iaşi cu speranţa că va găsi înţelegere şi ajutor pentru familia Chiriac.

Cei interesaţi să sprijine familia rămasă fără adăpost pot lua legătura cu preotul ieşean la numărul de telefon 0744 798 610 sau scriindu-i un mesaj privat pe Facebook.

Citeşte şi:

Preotul din Iaşi care face case pentru săraci şi duce la şcoală sute de copii. „Sunt suflete tăiate cu bărdiţa din start. Creştinii sunt lăsaţi să fie solidari”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: