Cartelul sexului din Roma. Metodele barbare prin care un „loverboy” pedepsea prostituatele insubordonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituatele erau duse din România în Italia în mod clandestin
Prostituatele erau duse din România în Italia în mod clandestin

Unul dintre cei mai renumiţi proxeneţi din Iaşi a primit o condamnare de 11 ani de închisoare în primă instanţă. Prin sentinţă, Mircea Cristian a fost obligat şi la plata a 55.000 de euro, bani pe care i-ar fi obţinut din traficul de carne vie. Detaliile din dosar sunt terifiante.

Mircea Cristian, zis „Katy” a fost judecat la Tribunalul Iaşi pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Cristian a fost acuzat că a racolat 17 fete pe care le-a pus să se prostitueze fie în Iaşi, fie la Roma.

Nouă dintre victimele erau minore, cea mai mică având vârsta de 12 ani la momentul faptelor. „Katy” ar fi intrat pe piaţa traficului de carne vie încă din 2011. „Ca metodă de racolare, tinerelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia sau chiar li se spuneau că vor merge să practice prostituţia dar că vor primi o parte din banii obţinuţi. De cele mai multe ori, Mircea Cristian simula relaţii sentimentale cu tinerele recrutate convingându-le să accepte practicarea prostituţiei prin promisiunea unui viitor împreună cu acesta”, au precizat procurorii.

Aceştia au mai arătat că, după ce erau racolate, fetele erau cazate la o locuinţă  deţinută de Cristian Mircea. Acolo, proxenetul le lua cărţile de identitate şi apela de diverşi transportatori pentru a le duce pe fete în Italia. În Roma, fetele practicau prostituţia pe Via Palmiro Togliatti şi erau supravegheate permanent de proxenet.

Anchetatorii mai arată că Mircea Cristian obişnuia să facă sex cu unele fete înainte de a le trimite în Italia, iar dacă nu era mulţumit de prestaţia acestora ele rămâneau pentru a se prostitua în Iaşi. Cea mai mică dintre fetele care au fost supuse acestui test avea doar 12 ani. În Italia, au declarat prostituatele, Mircea Cristian, le ameninţa că le va împuşca dacă vor îndrăzni să fugă. „Una dintre persoanele vătămate a precizat că Mircea Cristian deţinea un pistol cu glonţ, pe care l-a folosit pe un câmp în apropierea Romei, unde, de faţă cu toate fetele care erau exploatate de el, a aranjat mai multe sticle şi a tras cu pistolul. Cu această ocazie le-a arătat că este un bun trăgător şi le-a spus că dacă nu-l vor asculta le va împuşca”, au mai arătat procurorii DIICOT Iaşi.

Marocan bătut cu bâtele

Procurorii  au exemplificat situaţia tinerei Elena R., cea care avea 18 ani atunci când a fost racolată de proxeneţi. Anchetatorii spun că tânăra s-a întâlnit, în preajma Sărbătorilor de Iarnă din 2012, cu o prietenă, în zona unui internet cafe, fiind întrebată dacă nu vrea să meargă în Italia pentru a munci. Ulterior, ieşeanca a ajuns într-o casă în care se aflau mai multe persoane de etnie romă, unde Dobrin Piţai a întrebat-o dacă e majoră, controlând-o în lenjeria intimă şi luându-i buletinul şi certificatul de naştere, actul din urmă distrugându-l.

Tânăra a spus că proxeneţii i-au spus în România că va lucra la o bătrână însă după ce a ajuns în Italia a ajuns să se prostitueze la stradă. Când a refuzat să îşi vândă trupul, a fost scuipată şi lovită peste faţă, după care ameninţată că dacă nu va obţine măcar 800 de euro pe noapte va fi ucisă. A doua zi după ce a ajuns în Italia, Elena R. a avut un client marocan care a vrut să o ajute să scape din mâinile interlopilor. Marocanul a luat-o cu el însă maşina sa a fost urmărită de cea a proxeneţilor români, africanul fiind oprit la un semafor şi bătut cu bâtele. „Persoana vătămată nu a fost bătută însă a fost ameninţată că dacă mai încearcă să plece o dată, va fi ucisă. Aceasta a continuat să lucreze aproape o lună de zile, perioadă în care a câştigat peste 20.000 de euro, sumă care i-a fost luată în totalitate de Mircea Cristian”, au precizat procurorii. Elena R. a fost lăsată să plece în România după ce s-a ales cu o infecţie genitală. Cât timp a stat în Italia, alături de celelalte colege, Elena locuia în podul unei case închiriate.

Sentinţa de condamnare a proxenetului ieşeanu nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite