Candidat PSD ales în fruntea comunei din Iaşi în care fostul primar social-democrat a fost condamnat pentru luare de mită

Candidat PSD ales în fruntea comunei din Iaşi în care fostul primar social-democrat a fost condamnat pentru luare de mită

Noul primar din Balş, Vasile Acatrinei FOTO Facebook/ Vasile Acatrinei

Locuitorii comunei ieşene Balş l-au votat pentru funcţia de primar pe candidatul PSD Vasile Acatrinei, la alegerile anticipate care au avut loc duminică, 5 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit numărătorii voturilor exprimate, candidatul PSD la alegerile din comuna ieşeană Balş, Vasile Acatrinei, pâna acum viceprimar cu atribuţii de primar, a câstigat cu 657 de voturi - 46,13%. Pe locul 2 în preferinţele localnicilor s-a clasat Constantin Goldut, candidatul PNL, care a obţinut 446 de voturi (31,32%), urmat de Mihai Balmuş (ALDE), cu 214 voturiv - 15,02%, şi de Dănuţ Acatrinei (UNPR), 77 de voturi - 5,4%.

În localitate au ajuns, în ultimele două săptămâni, doi miniştri şi un europarlamentar, care au făcut campanie pentru candidaţii din coaliţia de la guvernare. Astfel, au trecut prin Balş ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi europarlamentarul Norica Nicolai.

Comuna Balş a rămas fără primar la începutul acestui an, după ce fostul edil Constantin Cibotaru (PSD) a pierdut postul în urma unei condamnări definitive pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Social-democratul a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de DNA că a cerut 20.000 de euro mită de la reprezentanţii unei firme, promiţându-le că va interveni pe lângă membrii Consiliului Local în vederea concesionării unei suprafeţe de teren. 

Comuna Balş a fost înfiinţată în 2004 şi este una dintre cele mai sărace din judeţul Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: