Campanie de strângere de fonduri pentru o maternitate din Iaşi. Cum operează medicii pe timpul pandemiei

Campanie de strângere de fonduri pentru o maternitate din Iaşi. Cum operează medicii pe timpul pandemiei

Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi    Foto Arhivă

Medicii de la o maternitate din Iaşi au nevoie de teste rapide, care să le indice pacientele infectate cu noul coronavirus, iar pentru asta spitalul a lansat o campanie de strângere de fonduri. Medicii operează cu trei perechi de mănuşi. Pentru că nu rezistă în combinezoane mai mult de patru ore, este nevoie de personal suplimentar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teama de a nu se infecta cu noul coronavirus i-a determinat pe medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi să lanseze o campanie de strângere de fonduri. Cadrele medicale au nevoie de teste rapide, care să le arate care paciente sunt infectate şi care nu. 

Operaţiile de cezariană se efectuează cu 3 perechi de mănuşi. Medicii tratează fiecare pacientă ca şi cum ar fi suspectă de COVID-19 şi de aceea se echipează complet, cu combinezon, ochelari de protecţie, mască şi mănuşi. Medicii spun însă că nu pot rezista în echipament mai mult de 4 ore şi din acest motiv e nevoie de personal suplimentar.
 
„Personalul echipat în combinezoane nu poate fizic să stea mai mult de patru ore, ceea ce înseamnă că este un număr de persoane care trebuie alocat suplimentar. S-au făcut grafice de lucru cu personal suplimentar şi la medici, şi la asistente care să acopere situaţiile în care apar probleme”, a declarat prof. dr. Răzvan Socolov, şef al Secţiei de Obstetrică pentru Ziarul de Iaşi. 
 
Potrivit acestuia, a fost demarată o campanie publică pe o reţea de socializare cu numele „Solidaritate Pentru Maternitate”, prin care se doreşte strângerea sumei de 30.000 de lei pentru achiziţionarea unor kituri de testare rapidă. Contul unde vor fi strânşi banii este deschis la BCR, şi este RO98RNCB01751667499 00001.
 
Maternitatea Elena Doamna a fost desemnată să primească pacientele suspecte sau infectate cu coronavirus, în timp ce cealaltă maternitate din Iaşi preia doar cazurile asupra cărora nu există suspiciuni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: