Campanie de Crăciun: un preot vrea să îmbrace şi să încalţe 1.000 de copii sărmani din trei judeţe din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Dan Damaschin, de la Maternitatea Cuza-Vodă din Iaşi, a început din noiembrie o campanie pentru 1.000 de copii sărmani din trei judeţe: Iaşi, Vaslui şi Botoşani. Părintele şi-a intitulat campania: „De Crăciun doresc să mi se-mplinească visul: o geacă“.

Preotul ieşean şi-a propus, în preajma sărbătorilor de Crăciun, să îmbrace, să încalţe şi să hrănească 1.000 de copii sărmani. Campania a început pe 8 noiembrie şi se încheie după 12 decembrie. Până acum, Dan Damaschin a comandat deja la o fabrică 600 de geci şi alte câteva sute urmează să le primească din donaţii. Pentru proiectul amplu prin care fiecare copil va primi un pachet cu o geacă, o pereche de ghete, alimente şi produse de igienă, părintele a calculat o sumă de 205 lei pentru fiecare beneficiar.

„Pe mine mă copleşeşte dorinţa oamenilor de a face bine. Sunt cunoscuţi sau oameni cu care nu m-am văzut niciodată care vin şi-mi dau 100 sau 200 de euro ca să-i ajute pe copilaşi. Oamenii dau, noi ne vedem de treabă, suntem transparenţi şi arătăm tot ce facem. Aşa prind încredere în noi şi ne ajută de fiecare dată“, a povestit preotul. Dan Damaschin a mai subliniat că în pachetul pe care familiile cu copii le vor primi se vor regăsi, pe lângă îmbrăcăminte şi încălţăminte, un pui, un caşcaval, fructe, dulciuri, o pastă şi o periuţă de dinţi, şampon şi detergent.

Într-o scrisoare-manifest prin care preotul a deschis campania pe pagina personală de Facebook, părintele a arătat că cele mai îndrăzneţe vise ale copiilor sărmani sunt nişte hăinuţe groase cu care să treacă iarnă. „Din capul locului fac o precizare: cei care cred că scapă de noi doar cu o pungă de portocale ar face bine să nu se mai numească «prietenii» copiilor noştri sărmani. Aş îndrăzni chiar să spun că şi păpuşelele, şi maşinuţele, în cazul nostru, intră la aceeaşi categorie. Şi ştiţi de ce? Pentru că micuţii noştri sunt atât de săraci încât o geacă şi o pereche de ghete reprezintă cele mai frumoase jucării“, a arătat Damaschin.

Cum poţi dona

Potrivit calendarului pe care l-a stabilit pentru campanie, pachetele cu alimente şi hăinuţe vor ajunge la familiile nevoiaşe pe 23-24 decembrie. Pentru a contribui la campania începută de Dan Damaschin, preotul a ataşat pe pagina personală de Facebook un document în care a trecut toţi copiii pe care intenţionează să-I ajute. Astfel, orice doritor îşi poate trece numele în dreptul unui copil, angajându-se astfel, fie să doneze suma de 205 de lei, fie să-i cumpere copilului respectiv geaca şi ghetele şi să doneze doar 50 de lei pentru alimente. Donaţiile se depun în contul Asociaţiei „Glasul Vieţii“ Iaşi, deschis de preotul Damaschin la Banca Transilvania. Numărul de cont pentru lei – RO64BTRLRONCRT00W8759401, Cod Swift – BTRLRO 22. Pentru mai multe informaţii, preotul ieşean poate fi contactat la numărul de telefon 0744.798.610, pe adresa de e-mail dandamaschin@yahoo.com sau pe pagina personală de Facebook. Anul acesta, de Paşte, părintele Dan Damaschin a ajutat printr-o altă campanie inedită 600 de copii sărmani din judeţul Iaşi.

Citeşte şi:

Preotul din Iaşi care face case pentru săraci şi duce la şcoală sute de copii. „Sunt suflete tăiate cu bărdiţa din start. Creştinii sunt lăsaţi să fie solidari”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite