Campania de vaccinare cu doza 4. De ce se tem medicii de familie care au primit refuzuri pe bandă rulantă

Campania de vaccinare cu doza 4. De ce se tem medicii de familie care au primit refuzuri pe bandă rulantă

FOTO pixabay

Medicii de familie spun că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i convinge pe bătrâni şi pe cei care suferă de afecţiuni cronice să facă doza a IV-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania de vaccinare cu cea de-a IV-a doză a început cu stângul la Iaşi. Cei care doresc să se imunizeze pot fi număraţi pe degete, în ciuda apelurilor făcute de medicii de familie.

Oamenii invocă cele mai multe motive: de la faptul că au făcut primele doze cu Johnson and Johnson şi nu pot să-şi administreze vaccin de la alt producător sau că nu mai au nevoie.
 
„Am primit telefoane, nu multe, referitor la cea de-a patra doză. Ceea ce îngrijorează vaccinatorii este imputarea dozelor care se pierd. În contractul nostru de vaccinare este stipulat acest lucru: imputarea dozelor se va face medicilor care nu reuşesc să le facă”, a declarat Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Iaşi. 
 
Acest lucru înseamnă că medicii de familie ar putea plăti din buzunar vaccinurile anti-Covid dacă un sfert din doze rămân nefolosite
 
În acest context, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a promis, la insistenţele medicilor de familie şi ale presei, că Ministerul Sănătăţii caută o soluţie „care să nu împovăreze medicii de familie”.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările