Camere de spionaj pentru poliţiştii locali din Iaşi. În ce acţiuni vor fi folosite dispozitivele de înregistrare

Camere de spionaj pentru poliţiştii locali din Iaşi. În ce acţiuni vor fi folosite dispozitivele de înregistrare

Mini camerele din dotarea Poliţiei Locale Iaşi FOTO Atenţie Poliţia Iaşi

Poliţia Locală din Iaşi a fost dotată cu zeci de mini camere. Achiziţia a fost făcută prin  Organizaţia Sindicală Pro Lex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii Organizaţiei Sindicale Pro Lex – Poliţia Locală au anunţat că la Iaşi au fost date în custodie 29 de mini camere, care vor fi folosite de mai multe servicii precum ordine publică, urbanism şi rutieră. 
 
Potrivit Atenţie Poliţia Iaşi, camerele vor fi utilizate de poliţiştii locali, aflaţi în misiune, pentru a fi înregistrate, iar imaginile vor fi stocate având rolul de a-l proteja atât pe poliţistul local în îndeplinirea atribuţiunilor prevăzute în fişa postului, cât şi pe cetăţean.
 
„La Iaşi au fost trimise primele camere. În funcţie de rezultate şi în limita fondurilor disponibile, vor fi dotate şi alte structuri din ţară. Credem că aceste camere sunt necesare, mai ales în contextul evenimentelor din ultimul timp, când numeroşi poliţişti au fost agresaţi“, a declarat Negoiţă Voinea, vicepreşedinte Pro Lex, organizaţia care a achiziţionat aparatura. Tot la Iaşi vor ajunge şi alte 5 camere ultramoderne similare cu cele folosite de poliţiştii americani. 

Potrivit oamenilor legii, cetăţenii vor fi informaţi în prealabil că discuţia este înregistrată. Camerele au fost predate joi, iar dispozitivele vor fi folosite din această săptămână. La Iaşi, Poliţia Locală este în subordinea Primăriei Iaşi şi figurează cu aproape 300 de angajaţi. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările