Camera „Mama şi copilul” în restaurant. Unde se găseşte localul dedicat întregii familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Carol s Place
FOTO Arhiva Carol s Place

Doi tineri părinţi din Iaşi au deschis un restaurant dedicat întregii familii. Fiind mămică, Raluca Baltag s-a gândit să amenajeze o cameră specială dedicată mamelor şi bebeluşilor.

Mămicilor uneori le este greu să găsească un restaurant care să nu provoace anxietate la o ieşire în oraş cu cel mic, mai ales când acesta trebuie alăptat sau schimbat în oraş. La asta s-au gândit doi tineri părinţi din Iaşi, care au deschis în urmă cu câteva săptămâni Carol's Place, unul dintre puţinele restaurante din Capitala Moldovei dedicate întregii familii.

A fost deschis la începutul lunii mai de Andrei şi Raluca Baltag, doi tineri părinţi care, odată cu venirea pe lume a băieţului lor Carol, au prins curaj şi au intrat în lumea HoReCa.

Ceea ce deosebeşte acest restaurant de altele este faptul că are o cameră dedicată mamei şi copilului. Ideea a fost a Ralucăi, care atunci când alăpta şi-a dat seama cât de complicat este pentru o proaspătă mămică să iasă într-un restaurant cu copilul ei, mai ales când trebuie să-i dea să mănânce sau să-l schimbe.

camera

FOTO Arhiva Carol's Place

„Am gândit şi creat o cameră faină, cu o masă de schimbat. Mămicile au acolo tot ce au nevoie. Câteodată, mămică fiind, mai uiţi să-ţi iei câte ceva după tine. În această cameră se găseşte inclusiv un fotoliu relaxant unde să poţi alăpta. Este o cameră în spatele restaurantului, este foarte linişte”, spune Raluca Andreea Baltag - PR Manager şi Co-fondator al restaurantului.

camera

 FOTO Arhiva restaurantului

Stele Michelin şi produse locale 

Produsele folosite în cadrul restaurantului sunt de la producători locali, iar de bucate se ocupă unul dintre cei mai buni bucătari din ţară, Chef Radu Barbacaru, cu o vastă experienţă în domeniu. A lucrat doi ani şi jumătate alături de Gordon Ramsay în cele mai renumite restaurante cu stele Michelin.

„Îl caracterizează fiecare preparat pe care îl pregăteşte cu mult profesionalism şi iscusinţă şi vrea ca rădăcinile gastronomiei române să crească, nu să fie scurtate. Experienţa obţinută în restaurantele cu stele Michelin l-a învăţat că trebuie  «să faci o mâncare pe care lumea să o înţeleagă şi să încânte papilele gustative»”, subliniază tinerii antreprenori. 

bucatar

FOTO Facebook/Radu Barbacaru

Vă recomandăm să citiţi şi:

Buncărul invizibil din care erau dirijate cele mai devastatoare rachete. Secretul său, păstrat cinci decenii VIDEO

Nereguli la Eurovision. Juriile din România şi din alte 5 ţări, eliminate din concurs

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite