Cal lovit cu hârleţul în cap până s-a prăbuşit. Ce sancţiune a primit autorul atrocităţii

Cal lovit cu
hârleţul în cap până s-a prăbuşit. Ce sancţiune a primit autorul atrocităţii

Animalul a fost lovit violent în cap FOTO Arhivă

Judecătorii ieşeni au pronunţat o sentinţă într-unul dintre puţinele dosare de rănire sau schingiure a animalelor. Sentinţa nu e definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul Dumitru Ciornei, din Cepleniţa, a fost condamnat la şapte luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă. El a ajuns în faţa judecătorilor pentru o faptă care a avut loc în data de 6 septembrie 2015.

Conform motivării primei instanţe, în ziua agresiunii un consătean şi-a lăsat calul la păscut pe un izlaz din apropierea locuinţei sale. Animalul a scăpat din pripon şi a intrat în curtea lui Ciornei, care a închis poarta şi a lovit calul cu un hârleţ peste corp şi peste cap. În urma agresiunilor, animalul a căzut la pământ, doar intervenţia unui martor făcând ca animalul să nu fie ucis.

Ciornei a recunoscut fapta în faţa judecătorilor, beneficiind şi de reducere de pedeapsă. „La dozarea pedepsei, instanţa va avea în vedere gradul ridicat de pericol social al faptei şi periculozitatea socială a inculpatului, având în vedere ferocitatea de care acesta a dat dovadă, lovind cabalina pentru simplul motiv că intrase în curtea sa (...) Modul în care inculpatul a acţionat pune în evidenţă lipsa educaţiei, a oricărui reper moral, a milei şi compasiunii faţă de suferinţa provocată animalelor, acesta dând dovadă de sadism şi de o ferocitate deosebită“, se arată în motivarea primei instanţe.

citeste totul despre: