Cadou post-electoral de la Primăria Iaşi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: un teren gratuit în buricul târgului

Cadou post-electoral de la Primăria Iaşi pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: un teren gratuit în buricul târgului

Terenul din buricul târgului oferit gratuit de Primărie Mitropoliei Iaşi FOTO Ionuţ Benea

Aleşii locali din Capitala Moldovei au decis, la finele săptămânii trecute, să dea în folosinţă, cu titlu gratuit, un teren de 2.260 de metri pătraţi Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clerii ieşeni au cerut de la Primărie terenul, estimat de specialişti la aproximativ 50.000 de euro, pentru a putea construi în zonă mai multe clădiri administrativ-bisericeşti. 

Potrivit cererii depuse la primărie de Mitropolie, în zona respectivă Biserica a solicitat deja întocmirea unui plan urbanistic zonal pentru clădirea unor imobile pe terenul respectiv, situat în coasta Catedralei Mitropolitane de la Iaşi, zonă ultracentrală. 

Cererea clericilor ieşeni, adresă primarului Gheorghe Nichita, la finalul căreia reprezentanţii Mitropoliei “îi doresc sănătate şi tot binele de la Dumnezeu” edilului, a fost îndelung discutată în şefinţa de Consiliu Local (CL) de vineri. Cele mai vehemente voci au ale liberalilor, cei care au spus că municipalitatea ar trebui mai degrabă să amenajeze parcări pe terenul dat gratis Mitropoliei. 

„Această zonă ar fi fost o alternativă excelentă pentru amenajarea unei parcări publice pentru toţi cei care vor să ajungă la Mitropolie sau în zona centrală. Cedând acest teren, renunţăm şi la această alternativă. Cred că merită aici o dezbatere, fără a ţine cont neapărat că discutăm de Mitropolia Moldovei, putea fi orice altă instituţie care ar fi cerut“, a spus Dangă, consilier local din partea PNL. 

În replică, cei de la PSD, care au majoritatea în CL Iaşi, au menţionat că terenul discutat nu ar putea fi transformat în parcare. “Abordarea terenului într-un parcaj subteran nu este cea mai bună soluţie în momentul de faţă“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Proiectul a trecut, în cele din urmă, după ce a fost votat în majoritate de membrii PSD şi aliaţii lor din CL. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: