Bunică de 80 de ani violată până la moarte de nepot. Ce pedeapsă au stabilit judecătorii pentru odioasa faptă a unui ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a decedat la scurt timp după ce a fost violată cu sălbăticie de nepot FOTO Arhivă
Femeia a decedat la scurt timp după ce a fost violată cu sălbăticie de nepot FOTO Arhivă

Un bărbat de 30 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru violare de domiciliu şi viol urmat de moartea victimei.

Marin Ionuţ Duca a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare, bărbatul fiind deja încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Victima ieşeanului a fost chiar bunica sa, în vârstă de 80 de ani, care a decedat din cauza rănilor suferite.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, faptele de care a fost găsit vinovat Duca au avut loc în noapte de 30 spre 31 iulie 2014. Atunci, Marian Ionuţ Duca a intrat prin efracţie în locuinţa bunicii sale, din satul Mihail Kogălniceanu, profitând de faptul că aceasta locuia singură.

Eugenia Duca a fost lovită cu putere în zona feţei şi a toracelui, au mai precizat procurorii, nepotul său forţând-o ulterior să întreţină cu el un raport sexual. “Nepotul meu s-a urcat peste mine, m-a lovit cu pumnii şi cu picioarele. Mi-a pus o pernă pe cap, m-a lovit cu pumnul în gură şi mi-a rupt un dinte după care m-a batjocorit”, a povestit femeia autorităţilor, de pe patul de spital, înainte de a murit.

Agresiunile fizice şi sexuale au durat aproximativ o oră, după care tânărul a părăsit locuinţa victimei. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au reuşit să-l găsească pe ieşean cu ajutorul unui câine de urmă, se mai arată în rechizitoriul întocmit în acest caz. Oamenii legii au observat că Ionuţ Duca prezenta mai multe zgârieturi, acesta apărându-se şi spunând că ar fi căzut din căruţă.

Procurorii spun că femeia avea boli cardiace şi din cauza leziunilor grave suferite în noaptea în care a fost batjocorită a murit, pe 12 august 2014. Ionuţ Duca a mai fost în vizorul anchetatorilor, în trecut, pentru fapte de viol însă nu a fost niciodată tras la răspundere. În urmă cu un deceniu el a fost acuzat că ar fi violat alte trei femei de peste 60 de ani. “În cursul anului 2005, inculpatul a mai fost cercetat pentru trei infracţiuni de viol cu mod de operare asemănător (două dintre victime aveau vârsta de peste 60 ani) însă în toate cele trei dosare, s-au dispus soluţii de netrimitere în judecată urmare a retragerii plângerilor prealabile”, au precizat procurorii ieşeni.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite