Buletine de analize COVID false, fabricate în Iaşi. Un bărbat a fost reţinut

Buletine de analize COVID false, fabricate în Iaşi. Un bărbat a fost reţinut

FOTO Arhiva Adevărul

Au fost falsificate mai multe buletine de analize COVID-19 şi puse la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţiştii ieşeni, fiind acuzat că a falsificat mai multe buletine de analize COVID. Oamenii legii spun că bărbatul ar fi pus aceste analize la dispoziţia unor persoane care s-au deplasat în Marea Britanie.
 
Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare în oraşul Târgu Frumos, jud. Iaşi. 
 
„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID 19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră”, explică oamenii legii. 
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri.
 
Unul dintre bărbaţi  a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
La data de 22 octombrie, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările