Bugetul municipiului Iaşi a „picat” din nou. Şicanele politice împing oraşul spre pierzanie

Bugetul municipiului Iaşi a „picat” din nou. Şicanele politice împing oraşul spre pierzanie

FOTO: ziarulimobiliar.ro

Haosul continuă la Iaşi, după ce bugetul municipiului a fost respins pentru a doua oară, la capătul a cinci ore de dezbateri

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetul Iaşului a fost respins pentru a doua oară, de către plenul Consiliului Local, la capătul a circa cinci ore de dezbateri. Votul din cadrul şedinţei desfăşurate la Palatul Roznovanu a fost identic cu cel din luna aprilie: PNL şi PMP au votat „pentru”, USR-PLUS s-a abţinut, iar PSD s-a retras din sală. Pentru aprobarea bugetului, erau necesare 14 voturi. 
 
Consilierii USR PLUS s-au declarat nemulţumiţi că nu au fost luaţi în seamă în ceea ce priveşte unele amendamente importante, în timp ce reprezentanţii PNL au considerat unele propuneri în afara legii.
 
„Noi am spus şapte condiţii foarte clare, iar niciuna nu a fost asumată public. De asemenea, amedamentele noastre pentru proiectele mari nu au fost susţinute, iar votul nostru va fi în consecinţă”, a spus liderul de grup al USRPLUS Ana Raluca Roşu, înainte de supunerea la vot. 
 
Printre condiţiile puse de USR PLUS pentru votarea bugetului se numără asumarea de către primarul Mihai Chirica şi de către liberali a unor iniţiative precum organizarea de concursuri transparente pentru trei funcţii importante din Primăria Iaşi: city manager, arhitect şef şi director de digitalizare, dar şi adoptarea unor măsuri precum realizarea unor controale la Primărie (audit financiar, audit de personal). 
 
„Consecinţa directă este următoarea: toate salariile la profesorii din învăţământul preuniversitar privat sunt blocate în acest moment. Sunt blocate toate salariile pentru cei aproximativ 5.000 de lucrători care lucrează în sectorul public şi, sigur, celelalte resurse pentru furnizarea utilităţilor bunei funcţionări a întregului oraş”, a declarat primarul Mihai Chirica, la finalul şedinţei. 
 
Aceasta a fost cea de a doua încercare de aprobare a bugetului municipiului Iaşi, după şedinţa care a avut loc înaintea Sărbătorilor Pascale. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările