Bolnavii de cancer, nevoiţi să stea cu orele la coadă la Institutul Oncologic din Iaşi

Bolnavii de cancer, nevoiţi să stea cu orele la coadă la Institutul Oncologic din Iaşi

Holul Institutului Regional de Oncologie Iaşi  FOTO ziaruldeiasi.ro

Pacienţi din mai multe judeţe al ţării stau şi aşteaptă zi de zi să intre la tratament. Cei mai mulţi dintre ei sunt programaţi fie pentru o şedinţă de chimioterapie, fie aşteaptă să fie consultaţi în ambulatoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de pacienţi oncologici sunt nevoiţi să stea la coadă, la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi, pentru a intra la consultaţie sau tratament. În fiecare an, după Sărbătorile de Iarnă, coada de la Ambulatoriul IRO pare interminabilă, însă, anul acesta, timpul pe care îl petrec pacienţii aşteptând pe holurile unităţii medicale a crescut considerabil. 

Aglomeraţia e şi mai mare din cauza celor care vin să se testeze pentru coronavirus, spune conducerea institutului.  

Luni, 11 ianuarie, sute de pacienţi aşteptau să intre la consultaţie sau la tratament. Mulţi dintre ei susţineau că au programare, dar că nu reuşesc să ajungă la cabinetul unde erau aşteptaţi.
 
Conducerea unităţii medicale subliniază faptul că lipsa spaţiilor este principalul motiv pentru care se creează aglomeraţie, triajul fiind efectuat la o singură intrare în instituţie.
 
Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi, a explicat că numărul persoanelor care se prezintă la institut a crescut semnificativ în ultima perioadă.
 
Potrivit acesteia, vin zilnic aproximativ 400 de pacienţi, pe lângă cei 200 programaţi pentru testarea PCR, toţi trebuind să treacă prin triajul epidemiologic.
 
„Au fost mai multe zile de sărbătoare, unii pacienţi au amânat vizitele la medic. Lunea e mai aglomerat. Încercăm să facem faţă fluxului, să îi dirijăm ca să respecte circuitele epidemiologice. Pe lângă cei 400 de pacienţi, mai avem 200 pentru testarea PCR", a declarat Mirela Grosu.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările