Bolile de inimă fac ravagii printre tineri. Viaţa haotică şi stresul trimit săptămânal la spital câte un tânăr cu infarct

Bolile de inimă fac ravagii printre tineri. Viaţa haotică şi stresul trimit săptămânal la spital câte un tânăr cu infarct

Tot mai mulţi tineri ajung la spital cu infarct FOTO: Arhivă

La Clinicile de Cardiologie din Iaşi, în fiecare săptămână cel puţin un tânâr ajunge cu infarct. Viaţa haotică, mesele neregulare, hrana nesănătoasă şi stresul sunt principalele cauze ale bolilor de inimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă înainte cu un deceniu, persoanele cu vârsta peste 50 de ani erau victimele bolilor cardiovasculare, în ultimii ani tot mai mulţi tineri ajung la spital cu afecţiuni ale inimii. S-a ajuns ca 10% din cei 4.000 de pacienţi care anual ajung la Intitutul de Boli Cardiovasculare Iaşi să aibă sub 40 de ani.
 
Cardiologii spun că în fiecare săptămână au de tratat  cel puţin o persoană cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani care suferă infarct. Excesele, stresul de la serviciu, dar şi alimentaţia nesănătoasă, de tip fast-food, ar fi principalele motive.
 
 Medicii spun că tinerii ignoră iniţial simptomele şi de aceea ajung la spital într-un stadiu avansat al bolii, când numai operaţia pe cord îi poate salva. 
 
’’Bărbaţii în special ar trebui ca începând cu 30-35 de ani să-şi facă un set de analize la cardiolog, măcar o dată pe an, indiferent dacă are sau nu o durere toracică’’, spune prof. Grigore Tinică, managerul de Boli Cardiovasculare Iaşi.
 
Anual, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt tratate peste 4.000 de persoane. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: