„Biserica calicilor“, sfinţită duminică

„Biserica calicilor“, sfinţită duminică

Reabilitarea Bisericii Banu Foto: Facebook

După doi ani de lucrat la refacerea lăcaşului de cult, Biserica Banu de pe pietonalul Lăpuşneanu va fi sfinţită duminică, 7 octombrie, iar la slujbă va participa şi Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biserica Banu este pregătită să-i primească pe credincioşi într-un spaţiu reabilitat complet. Duminică, 7 octombrie, lăcaşul de cult va fi sfinţit, iar la slujbă va participa şi Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Părintele Dumitru Merticariu a accesat bani comunitari printr-o documentaţie depusă de parohie, iar valoarea proeictului este de peste 11 milioane de lei, dintre aceştia, 7 milioane de lei fiind de la Uniunea Europeană.

Schimbarea la faţă a "Bisericii calicilor" din Iaşi. Vezi cum o bijuterie acoperită cu schele a prins viaţă! FOTO

Şefii CJ se spală pe mâini de Biserica Banu

Aproape doi ani s-a lucrat la refacerea clădirii, iar în septembrie s-a semnat recepţia lucrărilor.

Iaşi: Biserica Banu va fi reabilitată cu bani europeni

Biserica Banu era numită „Biserica calicilor" pentru că aici se închinau cei care trăiau din mila publică şi a fost zidită de mitropolitul Iacob Stamati la 1800 pe locul unui fost lăcaş de cult din lemn ridicat de boierul Savin Banul.

Biserica ce poartă hramul „Duminica tuturor sfinţilor" risca să se prăbuşească în ultimii ani din cauza degradării.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: