Bilanţul unei „audieri“ poliţieneşti de la Iaşi: bărbat cu cinci coaste şi o vertebră rupte. Poliţiştii care l-au torturat au primit închisoare cu executare

Bilanţul unei „audieri“ poliţieneşti de la Iaşi: bărbat cu cinci coaste şi o vertebră rupte. Poliţiştii care l-au torturat au primit închisoare cu executare

Constantin Plop a ajuns la spital cu cinci coaste şi o vertăbră rupte FOTO Reporteris

Judecătorii ieşeni au condamnat, definitiv, la închisoare cu executare doi poliţişti şi un jandarm acuzaţi de purtare abuzivă şi vătămare corporală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Gheorghe a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare, Constantin Lucian Petrea 2 ani şi 7 luni, în timp ce Claudiu Nedelcu 2 ani şi 5 luni de închisoare. Cei trei trebuie să achite 50.000 de lei cu titlu de despăgubiri victimei lor, Constantin Plop.

Faptele forţelor de ordine au fost comise pe 8 august 2013, când Plop a ajuns la secţia de Poliţie, după ce l-ar fi agresat pe Gheorghe. Poliţiştii şi jandarmul au închis lumina postului de poliţie, l-au legaqt de mâini şi de picioare pe Plop, după care l-au bătut pe acesta cu pumnii, picioarele şi bastoanele. Victima a leşinat de mai multe ori, însă a fost stropită cu apă de agresori, pentru a-şi reveni. 

Peste două ore ar fi fost bătut Plop, acesta ieşind din postul de Poliţie aproape inconştient. Victima a căzut în faţa postului, din cauza rănilor grave pe care le suferise, fiind dus la spital cu Ambulanţa. Constantin Plop a avut cinci coaste şi o vertebră rupte, medicii concluzionând că rănile suferite i-au pus în pericol viaţa. El a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale. Inculpaţii nu au recunoscut faptele, ei având versiuni diferite despre cele întâmplate în data de 8 august 2013. 

„Conduita adoptată după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal de către fiecare dintre cei trei inculpaţi indică că niciunul dintre aceştia nu regretă faptele săvârşite şi sfidează nu doar legile dreptului penal, ci şi pe cele ale bunului simţ. Astfel, niciunul dintre cei trei inculpaţi nu a recunoscut săvârşirea faptei, negând orice participare infracţională, încercând săăplaseze ansamblul acţiunilor acestora pe seama conduitei violente a persoanei vătămate, care ar fi legitimat intervenţiile acestora“, au motivat judecătorii primei instanţei. 

Gheorghe, Petrea şi Nedelcu au rămas şi fără locuri de muncă, ei fiind ridicaţi, zilele trecute, de foştii lor colegi. Ei îşi vor ispăşi pedeapsa în Penitenciarul Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: