Big Brother în Iaşi pentru „restabilirea“ civilizaţiei: „Aruncă aiurea gunoiul, noi culegem, ei aruncă iar unde apucă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

136.000 de lei din bugetul local al comunei ieşene Moţca au fost alocaţi pentru achiziţionarea unui sistem video de supraveghere în localitate. 36 de camere vor fi montate pentru supervizarea traficului, dar şi pentru a monitoriza actele de vandalism.

Locuitorii comunei Moţca vor fi în curând supravegheaţi video pe toată raza localităţii. 36 de camere video, full HD, au fost cumpărate din bugetul local şi urmează să fie instalate. Scopul: edilul doreşte să le dea lecţii de civilizaţie localnicilor.

Mai exact, doreşte să aibă dovezi în ceea ce-i priveşte pe cei care fac acte de vandalism sau aruncă gunoaie pe unde apucă. Intenţionează ca imaginile cu toţi cei prinşi în flagrant să fie făcute publice, iar cei responsabili să fie amendaţi conform legii.

Primarul motivează însă şi că astfel se gândeşte la securitatea celor din comună. 

„Acest sistem de supraveghere video dă o anumită siguranţă. Va fi supravegheată şi circulaţia şi va creşte şi securitatea proprietăţilor. În localitate sunt frecvente actele de vandalism, se rup băncile, sunt unii care aruncă aiurea gunoiul, noi culegem, ei iar aruncă unde apucă. Vrem să-i debarasăm pe acei localnici de obiceiurile rele. Vedem cum unii aruncă pet-uri din maşină şi când vom avea imagini cu ei surprinşi le vom da Poliţiei“, spune primarul Constantin Serioja Hobincă. 

Cele 36 de camere video au costat 136.000 de lei, bani din bugetul local. Urmează ca dispozitivele să fie montate, însă primarul spune că a întâmpinat nişte dificultăţi şi crede că va mai dura până când sistemul va fi funcţional. 

„Taxa care ni se percepe pe stâlp este prea mare. Vor să le dăm 90 de lei pe lună pentru fiecare cameră, ceea ce înseamnă o sumă destul de mare pentru un pic de cablu care atârnă şi suntem determinaţi să ne punem stâlpii noştri şi să nu mai achităm nimic nimănui. Ne-am interesat deja şi ne-ar costa 300 de lei un stâlp cu tot cu priza de împământare’’, mai spune primarul Constantin Serioja Hobincă. 

Deocamdată, trei camere se află în probe, iar primarul speră ca de pe 15 septembrie toate să fie funcţionale. 

Vă mai recomandăm:

Investiţie inutilă la Iaşi. Într-un sat fără elevi se construieşte o şcoală imensă. Jumătate dintre clasele în care s-au băgat sute de mii de euro vor fi goale

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite