Bebeluş mort la Iaşi din cauza unei injecţii. „Un medic mi-a spus că fetiţa a luat un microb şi că i-a fost atins osul”

Bebeluş mort la Iaşi din cauza unei injecţii. „Un medic mi-a spus că fetiţa a luat un microb şi că i-a fost atins osul”

Starea de sănătate a fetiţei s+ar fi deteriorat după o manveră medicală executată greşit FOTO: Arhivă

Părinţii unui bebeluş care a murit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi acuză angajaţii unităţii medicale de malpraxis. Tatăl fetiţei de şase luni susţine că starea acesteia s-ar fi înrăutăţit după ce medicii ar fi executat greşit o procedură medicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pacient de câteva luni a murit în condiţii suspecte la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi. Fetiţa şi-a pierdut viaţa joi, pe 4 februarie, la aproape zece zile de la prim ainternare în spital.

Copilul a fost internat pentru a trata o laringită şi a murit în urma unui stop cardio-respirator după ce o infecţie i-a invadat plămânul. Tatăl bebeluşului, Ionuţ Ciobanu, susţine că starea fetiţei s-ar fi înrăutăţit după ce o asistentă medicală ar fi executat greşit o injecţie banală. Angajat nu i-ar fi nimerit vena pacientei de la prima încercare, ci după mai multe înţepături efectuate cu acelaşi ac.

„Fata trebuia să facă tratament şi când i-au căutat vena la mână, au înţepat-o de vreo patru ori în locuri diferite, şi tot nu au nimerit. Au înţepat-o cu acelaşi ac şi i-au atins osul. Un medic de jos, de la Reanimare, mi-a spus că fetiţa a luat un microb şi că i-a fost atins osul. Noi nu ne-am dat seama ce se întâmplă“, relatează Ionuţ Ciobanu, tatăl fetiţei decedate.


Bebeluşul a fost internat în Spitalul „Sfânta Maria“ la sfârşitul lunii ianuarie, din cauza unei răceli. După patru zile de spitalizare, fetiţa însoţită de mamă a fost externat. „Când am ajuns acasă, am văzut că pe fată o doare mâna. După două zile, ne-am dus la medicul din comună şi ne-a spus că probabil e ruptă. La Iaşi, când am revenit, i-au făcut raze şi au găsit-o că are un umăr mai mare şi altul mai mic. Asta s-a întâmplat pentru că fetei i s-a umflat mâna. Microbul pe care l-a luat după injecţie i-a infectat toată mâna. Atunci i-au scos puroiul de la mână, ne-au spus că e bine, dar că este posibil să-i apară infecţie şi în altă parte. Au mai trecut câteva zile şi a început să respire greu pentru că infecţia i-a ajuns la plămâni. Au încercat să o opereze, dar nu au mai putut face nimic pentru că fetiţa a cedat“, mai subliniază tatăl copilei.


Potrivit părinţilor, bebeluşul s-a născut sănătos şi nu a avut alte probleme de sănătate până la internarea din ianuarie. Conform Institutului de Medicină Legală, fetiţa a murit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, determinate de prezenţa unei pleurezii bilaterale (n.r. - inflamarea stratului subţire care acoperă plămânul) şi a unei osteoartrite (n.r. - afecţiune în care cartilajul care protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează) la umărul stâng.


Conform reprezentanţilor Spitalului de Copii „Sfânta Maria“, starea pacientei s-ar fi deteriorat brusc, după ce, iniţial, ar fi avut o evoluţie favorabilă. „Copilul a fost internat pentru o afecţiune respiratorie pentru care a primit tratament de specialitate. La doua zile de la externare, revine pentru o disfuncţie de mobilitate la nivelul membrului superior stâng, cu stare febrilă. A fost evaluată în UPU imagistic, biologic, s-a efectuat şi consult chirurgical şi s-a ridicat suspiciunea unei osteoartrite de umăr. S-a internat în ortopedie, s-a puncţionat în noaptea respectivă în umăr cu o evoluţie ulterioară favorabilă. La 72 de ore de la internare, starea generală a pacientei s-a agravat. Investigaţiile au relevat că s-a revărsat lichid la nivel pleural. A fost drenată în urgenţă, ca ulterior să se instaleze un stop-cardiorespirator ireversibil la manevrele de resusucitare“, a arătat medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările