Batjocura de la Paşapoarte. Sute de oameni dorm în faţa instituţiei din Iaşi ca să îşi înnoiască documentele

Batjocura de la Paşapoarte. Sute de oameni dorm în faţa instituţiei din Iaşi ca să îşi înnoiască documentele

Oamenii înnoptează în faţa Serviciului de Paşapoarte din Iaşi

În ultimele zile, Serviciul de Paşapoarte din Iaşi a fost luat cu asalt de cetăţeni din Republica Moldova care vor paşapoarte româneşti pentru a putea munci în Uniunea Europeană, dar şi de români care s-au întors din străinătate pentru a-şi înnoi documentele. Din cauza aglomeraţiei, mulţi înnoptează în faţa instituţiei şi dorm în maşini ca să fie printre primii care ajung la ghişee.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imagini revoltătoare au loc în faţa sediului Serviciului de Paşapoarte din Iaşi. Sute de oameni stau cu orele la rânduri interminabile pentru a-şi face paşaport.
 
Pe o căldură nimicitoare, părinţi cu copii aşteaptă în zadar să prindă un bon de ordine pentru eliberarea documentului necesar în străinătate.
 
S-a ajuns în situaţia ca oamenii să vină de la ora 23.00 în faţa instituţiei şi să înnopteze aici, în maşini sau pe scări, din dorinţa de a-şi rezolva situaţia. Actele le sunt necesare celor care merg la muncă în străinătate. Aglomeraţia s-a creat pentru că este şi perioadă de concedii şi mulţi au venit de peste hotare.
 
Oamenii sunt revoltaţi de timpul pierdut. 
 
‘’Stăm cu copiii în maşină şi dormim aici ca să prindem bonuri. Numai somn nu se cheamă acesta, este bătaie de joc pur şi simplu. Iar dacă nu pridem bonuri suntem nevoiţi să mai stăm o zi şi tot aşa. Ar trebui ca pe perioada verii să suplimenteze personalul, să facă ceva pentru că aşa ceva este absolut inuman. Este şi o căldură insuportabilă, ni se face rău’’ , spune un bărbat care a înnoptat în faţa Serviciului de Paşapoarte din Iaşi. 
 
Reprezentanţii instituţiei susţin că fac tot posibilul să rezolve situaţia, dar că nu pot onora mai mult de 150 de cereri pe zi. Iar solicitările sunt şi de trei ori mai multe.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările