Baronul Nichita sare la gâtul DNA. Primarul suspendat a mers cu fiica la tribunal şi a cerut anularea interceptărilor

Baronul Nichita sare la gâtul DNA. Primarul suspendat a mers cu fiica la tribunal şi a cerut anularea interceptărilor

Gheorghe Nichita a venit la Tribunal al[turi de fiica sa, notar public FOTO Ionuţ Benea

Primarul-suspendat al municipiului Iaşi cere judecătorilor să înlăture interceptările de la unul dintre dosarele sale, cel în care este acuzat că şi-a spionat amanta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Nichita fost prezent miercuri la Curtea de Apel Iaşi, acolo unde judecătorii au soluţionat două cereri de-ale sale din dosarul în care este acuzat că ar fi spionat-o pe Adina Samson, folosindu-se de Poliţia Locală. Gheorghe Nichita a venit la instanţă alături de fiica sa, notarul public Ilinca Nichita, în jurul orei 10,30.

Cea mai importantă cerere judecată ieri de magistraţii Curţii de Apel Iaşi a fost cea prin care Nichita invocă decizia de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale, referitoare la interceptările realizate de Serviciul Român de Informaţii. Astfel, primarul-suspendat a cerut înlăturarea acestor interceptări de la dosar.

Pentru ca procurorii să poată analiza solicitările depuse la instanţă de apărătorii lui Nichita, Curtea de Apel Iaşi a decis să amâne luarea unei decizii până pe 22 aprilie. În momentul de faţă, dosarul se află în procedură de cameră preliminară. Prima instanţă, Tribunalul, a respins excepţiile de nelegalitate pri¬vind actul de acuzare invocate de Nichita, iar ieri a început judecarea contestaţiei împotriva respectivei soluţii.

Tot miercuri, Curtea de Apel a respins o altă contestaţie a lui Nichita, prin care acesta a cerut revocarea controlului judiciar impus în dosarul spionării amantei. Nichita este arestat la domiciliu în dosarul în care este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Vă mai recomandăm:
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: