Bărbat bolnav de SIDA, condamnat după ce a transmis boala unei adolescente pe care a lăsat-o însărcinată. Ce daune morale va primi tânăra mamă

Bărbat bolnav de SIDA, condamnat după ce a transmis boala
unei adolescente pe care a lăsat-o însărcinată. Ce daune morale va primi tânăra mamă

Individul a fost condamnat

Judecătorii ieşeni au condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare un bărbat din judeţ acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cconsimţite cu o adolescentă, pe care a infectat-o cu HIV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costel Petrachi a primit 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de „transmiterea sindromului imuno-deficitar dobândit” şi 2 ani de închisoare pentru „act sexual cu un minor”, pedepsele fiind contopite. De asemenea, magistraţii ieşeni au obligat bărbatul să plătească daune morale de 30.000 de euro către victimă. Alţi 3.000 de lei ar trebui plătiţi de individ cu titlul de daune materiale.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Iaşi luni, 23 aprilie, care a menţinut sentinţa primei instanţe, Tribunalul, din data de 28 noiembrie 2017.

Petrachi (34 de ani) şi victima sa au început să întreţină raporturi sexuale din 2011, chiar dacă ieşeanul ştia că este bolnav. El se afla în evidenţele medicale la acel moment şi urma şi tratament, însă a ascuns acest lucru iubitei sale minor. În 2015, fata a fugit acasă la Petrachi, chiar dacă părinţii săi s-au împotrivit relaţiei. După două luni, s-a întors acasă la părinţi.

„În aprilie 2016 au apărut simptomele unei sarcini, iar minora a fost dusă la spital. Acolo, medicii au diagnosticat-o cu sindromul HIV, stabilind că acesta a fost dobândit prin intermediul unei relaţii sexuale. De asemenea, în iulie 2016, partea vătămată a născut un copil. Anchetatorii au fost sesizaţi de mama minorei, care a formulat o plângere pe 21 martie 2016. La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor”, au precizat procurorii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: